Videot

Heinäluoma – Maailma minuutissa: ”Eduskunnan juhannussauna lähti roihuamaan ennenaikaisesti”

Kansanedustaja Eero Heinäluoma tarttuu viikon vlogissaan Yhdysvaltoja voimakkaasti kuohuttaneeseen siirtolaislasten kohteluun Meksikon vastaisella rajalla.

– Huhtikuusta lähtien on Yhdysvallat rajallaan erottanut siirtolaislapset vanhemmistaan. Lapset on laitettu häkkimäisiin olosuhteisiin ja se on herättänyt valtaisan myrskyn ja raivon, Heinäluoma kertaa.

Ongelmat ovat syntyneet Trumpin hallinnon harjoittamasta siirtolaisten nollatoleranssipolitiikasta. Sunnuntaina maassa paljastui, että satoja siirtolaislapsia pidetään Yhdysvaltain Etelä-Teksasissa metallisista verkkoaidoista varastorakennukseen rakennetuissa häkeissä erotettuina vanhemmistaan.

Ainakin 2 300 lasta on erotettu vanhemmistaan huhtikuun jälkeen, jolloin uusi käytäntö astui voimaan.

– Jopa presidentin oma puoliso Melanie on vedonnut käytännön lopettamiseksi, Heinäluoma huomioi.

Presidentti Donald Trumpin sydän heltyikin, ainakin jossain määrin. Keskiviikkona presidentti allekirjoitti asetuksen, jolla hän kertoi puuttuvansa tilanteeseen.

– Kuinka paljon olosuhteet muuttuvat, emme tiedä, Heinäluoma kuitenkin korostaa ja muistuttaa, että samaan aikaan Yhdysvallat ilmoitti myös eroavansa YK:n ihmisoikeuksien neuvostosta.

Heinäluoma nostaa lisäksi esiin YK: lastenoikeuksien sopimuksen, jonka on allekirjoittanut 197 YK:n jäsenmaata. Tämä tarkoittaa sitä, että ainaoastaan yksi maa ei allekirjoitusta ole syystä tai toisesta tehnyt.

– Arvaatko mikä maa, Heinäluoma kysyy.

– No, Yhdysvallat.

Hän arvioi, että presidentti Trump on lyhyessä ajassa vienyt Yhdysvallat kokonaisuudessaan pois vanhasta moraalisen johtajuuden mallista.

– Kun Yhdysvallat menettää moraalista uskottavuuttaan, katseet kääntyvät Eurooppaan. Euroopan pitäisi nyt ottaa maailmassa se oma paikkansa vapauden ja ihmisoikeuksien soihdunkantajana, Heinäluoma toteaa painokkaasti.

Peace.

Viikon tviitissä esiin nousee jo ties monettako kertaa sote-uudistus.

– Eduskunnan juhannussauna lähti roihuamaan ennenaikaisesti. Viikon tviitti tuleekin Arja Juvoselta (ps.).

Luettuaan tviitin, Heinäluoma ottaa esiin vastan ja antaa itselleen oikein kunnolla vihdonnan. Lopulta sanottavaksi jää vain yksi sana.

– Peace, Heinäluoma päättää.

Sarja jää kesätauolle. Videon kuvasi ja editoi Pekko Korvuo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat