Demokraatin lukijaristeily 2018
Demokraatti Vappu 2018

Heinäluoma – Maailma minuutissa: “Ei ihme, että Hjalliskin jo parahti kehen Suomessa voi luottaa”

Viikon puheenaiheena on jälleen sote-uudistus. Kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd.) tarttuu blogissaan viikonloppuna Helsingin Sanomissa julkaistuun mielipidekirjoitukseen, jossa sote-asiantuntijat professori Heikki Hiilamon johdolla kertoivat kannattavansa uudistuksen saattamista maaliin. ”Jossakin vaiheessa monimutkainen ja laaja lainsäädäntökokonaisuus on riittävän hyvä toimeenpantavaksi”, kirjoittajat katsovat.

Heinäluoman mukaan lausunto kuulostaa oudolta etenkin sitä vasten, että vielä joulukuussa Hiilamo kutsui sotea ”Suomen heikoimmin suunnitelluksi uudistukseksi”.

– Ja nyt uudistus pitäisi hyväksyä, Heinäluoma kysyy.

– Ei ihme, että Hjallis Harkimokin jo parahti ääneen: Kehen tässä Suomessa enää voi luottaa?.

Viikon tviitissä tartutaan puolestaan europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaaren (sd.) sutkautukseen Kiinan presidentin vahvistuneesta asemasta. Mahtaako kehitys levitä muuallekin?

Videon kuvasi ja leikkasi Pekko Korvuo.

Mikä meno STTK:n Antti Palola, voiko munien tervaamista pitää työpaikkakiusaamisena?

Demokraatin toimituksessa saatiin maistaa ammattiyhdistysjohtajan intensiivistä neuvottelukatsetta, kun toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola saapui Ympyrätaloon mikä meno -haastatteluun.

Keskustelun pyörteissä sivuttiin niin Palolan käyttämiä neuvottelutaktiikoita kuin hänen menneisyyttään ihka-aitona merikarhuna ja -kapteenina.

Jo kultaisella 1970-luvulla merille karanneen Palolan kertomukset eivät jättäneetkään Mikä meno -tiimiä kylmäksi. Huolta herätti kuitenkin se, oliko Iso-Antti joutunut työpaikkakiusaamisen kohteeksi.

Demokraatti selvittää Mikä meno? -videohaastatteluilla kentän kuulumisia. Tarkoituksena on raottaa rennolla ja humoristisella otteella persoonien työnaamiota ja löytää vaikuttajien sisäinen velmuilija.

Videon kuvasi ja leikkasi Pekko Korvuo.

Jutun otsikkoa on korjattu klo 14:49

Heinäluoma – Maailma minuutissa: ”Ulkoministeri Soini radikalisoitumassa, pitäisikö huolestua?”

Kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd.) katsoo kotimaan sote-hälinän keskellä asioita hieman laajemmalla perspektiivillä ja luo silmäyksen Euroopan tulevaisuuteen.

Italiassa populistiset ja maahanmuuttokriittiset vaaliliitot saivat leijonanosan äänistä. Saksassa puolestaan vaa’ankieliasemaan nousseet sosialidemokraatit hyväksyivät jäsenäänestyksessä hallitusyhteistyön liittokansleri Angela Merkelin johtaman kristillisdemokraattien kanssa.

Mitä kehityskulut tarkoittavat Euroopan unionin kehitykselle? Heinäluoma analysoi, että Euroopan talous- ja rahaliitto on tuskin ottamassa valtavia harppauksia syvempää yhteisvastuuta kohden. Eurooppa kehittyy pienin askelin.

Viikon tviitissä pureudutaan toimittaja Simo Alastalon julkaisun kautta ulkoministeriön tiedottamiseen: Mitä ihmettä? Onko ulkoministeri Timo Soini (sin.) radikalisoitumassa? Asiaa on videon kuvaamisen jälkeen pohtinut myös Yle uutisessaan.

Videon kuvasi ja leikkasi Pekko Korvuo.

”Ovela, notkea, voimakas ja nopea” Mauri Pekkarinen, mikä meno? – ”Keskusta ei ole kovin kaukana omasta vaimostani!”

Kuva: Pekko Korvuo

Keskustan pitkäaikainen kansanedustaja Mauri Pekkarinen löysi tiensä Demokraatin Mikä meno -haastattelusohvalle. Vauhtia ja värikkäitä puheita ei puuttunut, kun Pekkarinen kuvaili rakkaimpia poliittisia vastustajiaan, vaimoaan sekä pohti oman poliittisen voimaeläimensä sielukkuutta.

Jo kultaisella 1970-luvulla kansanedustajaksi noussut eduskunnan varapuhemies vihjaili haastattelussa myös omaavansa punamultaisen aatepohjan sekä kertoi oman kantansa Kyösti Kallio versus Urho Kekkonen -suurmiesmittelöön.

Demokraatti selvittää Mikä meno? -videohaastatteluilla kentän kuulumisia. Tarkoituksena on raottaa rennolla ja humoristisella otteella kansanedustajien työnaamiota ja löytää vaikuttajien sisäinen velmuilija.

Pekkarista haastatteli Topi Juga ja kuvaajana toimii Pekko Korvuo.

Heinäluoma – Maailma minuutissa: Nyt mitataan oikeuskanslerin kantti!

Kansanedustaja Eero Heinäluoma tarttuu blogissaan politiikan ikiaiheeseen, sote-uudistukseen. Sosiaali- ja terveysministeriö viimeistelee parhaillaan valinnanvapauslakiesitystä. Heinäluoma nostaa esiin Sipilän hallituksen päätöksen, jonka mukaan se ei aio pyytää EU:lta lausuntoa siitä, onko valmistelussa oleva valinnanvapauslaki EU:n kilpailuoikeuden vastainen.

Opposition mielestä hallituksen päätös on riski, joka voi syöstä Suomeen kaavaillun sote-järjestelmän kriisiin. Asiasta on tehty kantelu myös oikeuskanslerille.

Tviitin murtajassa käsitellään puolestaan mediassa runsaasti palstatilaa saanutta outoa sääilmiötä, talvea. Asiaa lähestytään toimittajakaksikko Timo Haapalan ja Tommi Parkkosen sanailujen kautta.

Videon kuvasi ja leikkasi Pekko Korvuo.

Juttua on päivitetty klo 13:26.

Mikä meno Paula Risikko, saako eduskunnan pikkujouluissa juoda viinaa? – ”Ei sitä ole kielletty, mutta…”

Kuva: Pekko Korvuo

Demokraatin mikä meno -tiimi pääsi vierailemaan eduskunnan syövereissä tavatessaan vasta tehtävässään aloittaneen puhemies Paula Risikon. Haastattelu toteutettiin puhemiehen työhuoneessa, jonka arvokkuutta huokuva miljöö sai haastattelijankin paikoitellen takeltelemaan sanoissaan.

Mikä menon kyselyvartissa setvittiin muun muassa Risikon eteläpohjalaista taustaa, julkisuudessakin esillä olleita eduskunnan pikkujouluja sekä puhemiehen huoneen oikeaa kutsumanimeä.

Demokraatti selvittää Mikä meno? -videohaastatteluilla kentän kuulumisia. Tarkoituksena on raottaa rennolla ja humoristisella otteella kansanedustajien työnaamiota ja löytää vaikuttajien sisäinen velmuilija.

Puhemiestä haastattelee Topi Juga ja kuvaajana toimii Pekko Korvuo.

Lyöntivirhe korjattu klo 14:08.