Videot

Heinäluoma – Maailma minuutissa: ”Tähänkö on tultu?”

Kansanedustaja Eero Heinäluomaa (sd.) ei syksy hidasta. Viidennessä Maailma minuutissa -jaksossa pureudutaan Italian budjettiin ja sen vaikutuksiin koko euroalueelle.

Italian hallitus esitteli maan budjetin syyskuun lopussa, jolloin se ilmoitti kasvattavansa velanottoaan tulevina vuosina. Heinäluoma huomauttaakin, ettei maa ole oppinut mitään finanssikriisistä tai Kreikan rahoituskriisistä.

– Kun ennestään maalla on velkaa 130 prosenttia bruttokansantuotteesta, eivät seuraukset ole kovin vaikeita arvata, Heinäluoma toteaa.

Velkaantuminen tulee olemaan Heinäluoman mukaan koko euroalueen ongelma.

– Voi kysyä, pystymmekö me enää pelastamaan euroalueen kolmanneksi suurinta kansantaloutta, jos se ajautuu raiteiltaan, kansanedustaja pohtii.

Kun jatkossa puhutaan euroalueen sääntöjen muuttamisesta, jokaisen maan pitäisi huolehtia omista veloistaan. Yhteisvastuu ei valtiontalouksiin nimittäin sovi Heinäluoman mielestä.

Kokoomuksen entinen pääministeri Alexander Stubb on ilmoittanut pyrkivänsä EU-komission johtoon. Heinäluoma sivaltaakin Stubbia, ettei kai tämän puheet EU-maiden keskeisestä solidaarisuudesta tarkoita sitä, että muut maat joutuvat ottamaan vastuuta Italian holtittomasta luototuksesta.

Viikon twiitti tulee Yle Uutisten toimittajalta Jari Korkilta, joka kommentoi tiedusteluvaliokuntaan liittynyttä keskustelua Yle A-studiossa.

– Siis toimittaja puolustamassa kansanedustajien oikeuksia kansanedustajia itseään vastaan? Tähänkö on tultu, Heinäluoma kysyy.

Videon on kuvannut ja leikannut Pekko Korvuo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat