Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Uutiset

Heinäluoma pettyi pahasti: ”Ulkoistaminen koronakriisin keskellä on virhe”

Jukka-Pekka Flander

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti eilen äänestyksen jälkeen viedä eteenpäin kaupungin terveysasemien ulkoistuskokeilua.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Sosialidemokraatit esittivät kokeilun hylkäämistä, mutta esitys kaatui äänestyksessä kokoomuksen ja vihreiden valtuutettujen äänestäessä ulkoistamisen puolesta. Kokeilu tarkoittaa Kannelmäen ja Keskustan terveysasemien siirtämistä ulkoistuksen kautta neljäksi vuodeksi yksityisten sosiaali- ja terveysyritysten pyöritettäväksi.

Sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma sanoo olevansa erittäin pettynyt kaupunginvaltuuston päätökseen.

– Koronakriisin myötä koko maassa on edelleen voimassa poikkeustila ja Suomen kaikista koronatartunnoista on pahimmillaan 40 % ollut Helsingistä. Tästä huolimatta kriisin keskellä kokoomus ja vihreät vievät eteenpäin Helsingissä merkittävää poliittista sote-ratkaisua, hän ihmettelee tiedotteessa.

Heinäluoma muistuttaa, että terveysasemien ulkoistusprojekti vie resursseja ja huomiota kriittiseltä kriisityöltä.

– Nyt pitäisi laittaa tärkeysjärjestykset uusiksi ja siirtää ulkoistusprojekti myöhempään ajankohtaan. Sote-toimialalla tulisi nyt voida keskittyä taudin torjuntaan ja ihmisten suojaamiseen.

”Koronapandemia on muuttanut tilanteen täysin.”

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen strategiassa korostetaan, että sosiaali- ja terveyspalvelut pitää kytkeä mahdollisimman läheisesti yhteen. Näin edistetään parhaiten helsinkiläisten terveyttä ja hyvinvointia.

– Myös tuleva valtakunnallinen sote-ratkaisu tukee nimenomaan käsitystä sosiaali- ja terveyspalveluiden integraatiosta. Terveyspalveluiden ulkoistaminen yksityisille palveluntuottajille ei tue tätä strategista tavoitetta.

Heinäluoma kehittäisi kaupungin omaa toimintaa.

– Yksityisten terveysyritysten palvelujen ostamisen ensisijaisina perusteluina on ollut lääkäripula ja kiireettömän hoidon pitkät jonot. Koronapandemia on muuttanut tämän tilanteen täysin.

Hänen mukaansa Helsingissä julkisten terveyspalvelujen jonot ovat lyhentyneet ja yksityisen terveyssektorin asiakaskato ohjaa alan ammattiväkeä julkiselle sektorille palkkatyöhön.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Toimituksen kommentit
23.1.2021
Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE