Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Heinäluomaa pyydettiin SDP:n presidenttiehdokkaaksi – ”Pullat ovat uunissa”

Lehtikuva
Eero Heinäluoma.

Turun Sanomien ja Turun Päivälehden emerituspäätoimittaja Aimo Massinen teki sen, mitä oli jo aiemmin uhkaillut. Hän pyysi iltapäivällä Turun Seudun Wanhojen Tovereiden kerhotapaamisessa Ravintola Koulussa kansanedustaja Eero Heinäluomaa kertomaan, onko hän käytettävissä SDP:n presidenttiehdokkaaksi.

Juhani Aro

Tehosteena Massisella oli ruusupuska, koska oli käsitys viime syksyltä, että Heinäluoma vastaa, jos pyydetään kauniisti kukkakimppu kädessä.

Wanhojen Tovereiden pettymykseksi Heinäluoma ei tänään vastannut, mutta sanoi vastauksen olevan niin iso asia, että se täytyy harkita joka puolelta.

– Kiitin rohkaisusta ja tuesta. Pohdiskelu on käynnissä. Pullat ovat uunissa ja katsotaan, mihin suuntaan lähtevät paistumaan. Työn alla asia on, Heinäluoma sanoi.

Tiettävästi Heinäluomaa mietityttää mm. istuvan presidentin sosialidemokraattien keskuudessa nauttima kannatus. Tarkkaan ei tiedetä, miten paljon SDP:läisiä olisi valmis siirtymään suoraan nykyisen presidentin taakse. Tiedossa ei ole Niinistönkään kanta oman jatkonsa suhteen. Toistaiseksi selvillä ovat Matti Vanhanen (kesk.) ja Pekka Haavisto (vihr.) ja Merja Kyllönen (vas.).

Jutun loppuun lisätty Merja Kyllönen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE