Politiikka

”Heittäkää ne gallupit roskakoriin!” – Sipilä arvostelee lyhytjänteistä ”tusinataloutta”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kritisoi politiikan tekemisen lyhytjänteisyyttä, joka on tullut hänelle täydellisenä yllätyksenä. Hän ihmettelee sitä, että politiikassa gallup tulee joka kuukausi pariinkin kertaan.

– Niitä sitten syynätään ja katsotaan, mikä tapahtuma, uutinen, lause tai avaus vaikutti mihinkin ja kuinka paljon, hän ihmetteli puhuessaan keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Torniossa.

Sipilä totesi, ettei hän halua johtaa puoluetta tällaisen tusinatalouden ohjausopeilla.

– Heittäkää ne puoluebarometrit ja gallupit roskakoriin. Meillä on puolueessa aate ja arvot sekä ylisukupolvinen näky Suomen kuntoon laittamisesta. Pidetään siitä kiinni ja toimitaan sen mukaisesti, hän ohjeisti puoluevaltuustoa.

Sipilä totesi, että häneltä on kysytty usein, voiko puoluetta ja maata johtaa kuin yritystä. Hän sanoo vastanneensa, että ihmisten johtamisen periaatteet ovat täsmälleen samat.

– Havaintoni ovat vahvistuneet. Vision eli suuren yhdessä asetetun tavoitteen merkitys politiikassa on vielä suurempi kuin yrityselämässä.

Eikö me nyt tehdä tämä valmiiksi?

Oppositio sai Sipilältä risuja halusta ”repiä rikki” sosiaali- ja terveysuudistus.

– Uudistusta on tehty kuin Iisakin kirkkoa monta vaalikautta. Eikö me nyt tehdä tämä valmiiksi? Väärinymmärrystä, pelottelua ja painostusta on nyt ilmassa niin paljon.

Sipilä kertasi väelleen, kuinka sote-uudistuksessa palveluketjut tulevat sujuviksi eikä ihmisiä enää pompotella paikasta toiseen. Valinnanvapaus merkitsee hänen mukaansa sitä, että jokaiselle tulee mahdollisuus siihen, joka oli aiemmin vain varakkailla.

– Tämänkö kaiken oppositio haluaa repiä rikki viisi kuukautta sen jälkeen, kun kaikki on saatu toimimaan ja palauttaa uudistuksen lähtöruutuun, hän kysyi.

Yhtiöittämisestä on Sipilän mielestä tehty turhaan ”kauhea mörkö”.

– Ketä se haittaa tai kiinnostaa, jos laskussa tai palkkakuitissa lukee Lapin maakunta tai Lapin maakunnan terveyspalvelut Oy, hän ihmetteli.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat