Politiikka

”Hektinen politiikan seuraaminen varmaan uuvuttaa” – Haatainen IS:n vaaligrillissä: Ihmiset kaipaavat syvällisempää keskustelua, vakavaa puhetta

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen oli perjantaina tentattavana Ilta-Sanomien ISTV:n vaaligrillissä.

Keskustelussa Haataiselta kysyttiin ulko- ja turvallisuuspoliittisia näkemyksiä ja penättiin hänen valmiuksiaan Suomen presidentiksi.

Entä miten kannatus saadaan nousuun vaalipäivään mennessä? Tätä häneltä kysyttiin myös.

Eikä unohtunut Tuula Haataiselle rakas esinekään.

Vaalitilaisuuksissa on ollut väkeä hyvin liikkeellä, Haatainen kertoi. Ihmisiä kiinnostaa maailman meno. Kansalaisia huolestuttaa se, mitä on tapahtumassa.

– Kotimaan asioissa huolestuttaa eriarvoistumiskehitys ja se mitä on tapahtunut hallituksen leikkausten johdosta. Tämä puhuttaa kansalaisia, Haatainen totesi.

Haatainen kertoi järjestämistään rauhankahviloista. Myös niiden perusteella hänellä on kokemus siitä, että ihmiset kaipaavat syvällisempää keskustelua. Vakavampaa puhetta. Sille on tilaus.

– Nopeatempoinen, hektinen politiikan seuraaminen varmaan uuvuttaa ja kyllästyttää ihmisiä, hän pohti.

Haatainen on saanut esillä pitämistään teemoista hyvää palautetta.

Jäljellä olevat neljä viikkoa ennen vaalipäivää Haatainen aikoo puhua aidosta tasa-arvosta ja eriarvoistumisen ehkäisemisestä. Siitä että nimenomaan eriarvoistuminen on suuri turvallisuusuhka. Sen ehkäiseminen ylläpitää vakautta ja turvallisuutta.

– Näistä asioista puhun. Puhun laajennetusta turvallisuudesta.

– Luotan siihen, että ihmiset heräävät vaaleihin palattuaan joulun ja uudenvuoden vietosta ja lomiltaan. Tammikuun 28. päivä kertoo sen, mikä on lopullinen tulos ja minä menen nyt täyttä häkää eteenpäin.

”Oli hämmästyttävää, että vaikka meillä oli tämä Suomi 100 vuotta menossa, Suomen ylimmästä johdosta ei EU:ssa käynyt kukaan parlamentissa puhumassa.”

Haatainen kertoi hämmästyneensä, että Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotena ei kukaan maamme ylimmästä johdosta käynyt EU-foorumilla parlamentissa puhumassa.

– Siellä kävi muita valtionpäämiehiä puhumassa. Kyllä Suomen pitää huolehtia siiitä, että se profiili näkyy myös maailmalla, Euroopassa ja EU:ssa.

– Jos itse toimisin keskeisessä tehtävässä valtiojohdossa, niin olisin näkynyt myös Euroopan unionissa – ja tehnyt selväksi, mikä on Suomen lähestymistapa ja myös patistanut hallitusta löytämään sitä yhteistä linjaa, Haatainen lisäsi.

Haastattelun päätteeksi ehdokkaalta kysyttiin itselle rakkaimmasta esineestä.

Tuula Haataisen valinta oli joulukoriste, pieni paperinen jouluenkeli.

– Minulle erityisen rakas, se tulee joka joulu meidän joulukuusen oksalle, hän kertoi esinettä IS-videon kuvaajalle esitellessään.

Jouluenkeli on lapsen päiväkodissa tekemä. Valkoiselle paperille piirretty. Enkelillä on sininen silkkipaperisiipi.

Huolella säilytettävä esine, jota ilman ei joulua tule.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat