Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

Hellapoliisi Kati Jaakonen pyrkii eduskuntaan Helsingin SDP:n listalta

SDP

Hellapoliisi-sivustostaan tunnettu yrittäjä ja ruokakirjailija Kati Jaakonen on nimetty Helsingin SDP:n eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Demokraatti / Helsinki

Jaakonen on helsinkiläinen ruokakirjailija ja yrittäjä, jonka vuonna 2005 perustama Hellapoliisi oli Suomen ensimmäisiä ruokablogeja. Nyt hän pyörittää samannimistä yritystä yhdessä miehensä kanssa.

Jaakonen aloitti yrittäjänä ollessaan neljän lapsen yksinhuoltaja, ja yrittäjyys on hänelle tärkeä vaaliteema. Hän kertoo tiedotteessaan haluavansa tuoda esiin tietämystään pienyrittäjän haasteista sekä siitä, millaiset keinot innostavat yrittämään tai estävät sitä.

Hän haluaa vähentää vastakkainasettelua yrittäjien ja palkansaajien välillä. Jaakola painottaa keskustelun ja epäkohtien korjaamisen merkitystä.

– Esimerkiksi sairauspoissaolojen ja äitiysvapaiden kulut tulee korvata yhteisvastuullisesti, sillä se on yksi merkittävä työllistämisen jarru, Jaakola sanoo tiedotteessa.

Jaakola on neljän tyttären äiti ja pian kahden lapsenlapsen mummi, joten lasten ja nuorten asiat ovat lähellä hänen sydäntään. Hän painottaa, että hyvinvoivista nuorista kasvaa hyvinvoivia aikuisia ja siksi nuorten ongelmiin pitää puuttua ajoissa.

– Nuorissamme on tulevaisuus, mutta korona-aika, sota Euroopassa sekä ilmastokriisi ovat tehneet monen elämästä näköalatonta ja pelottavaa, hän sanoo.

Jaakosella on omakohtaista kokemusta monenlaisista terveyshaasteista sekä vanhustenhoidon vaikeasta tilanteesta. Hän kertoo haluavansa painottaa kaikkien oikeutta saada hoitoa ja apua viipymättä. Myös vanhustenhoidon tilannetta tulee hänen mielestään parantaa ja hoivakotipaikkoja pitää lisätä. Jaakosen mukaan omaisten täytyy pystyä luottamaan siihen, että läheinen saa tarvitsemaansa apua.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE