Politiikka

Helsingille uusi strategia – Apulaispormestari Razmyar: Kunnianhimoiset tavoitteet tarvitsevat rahoituksen

Jari Soini
Jari Soini
Jari Soini

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) julkaisi eilen esityksensä Helsingin strategiaksi 2017–2021.

Apulaispormestari Nasima Razmyarin mukaan SDP pitää hyvänä, että strategiaesityksessä korostuu vahva sosiaalinen vastuu ja Helsingin kansainvälisyys.

– Strategian keskeisiksi teemoiksi on nostettu SDP:n tavoitteiden mukaisesti syrjäytymisen ehkäisy ja kaupunginosien eriytymiskehityksen pysäyttäminen. Tässä näkyy vahvasti SDP:n kädenjälki.

– Strategian kunnianhimoisiin tavoitteisiin ei voida kuitenkaan päästä viime kauden tiukkaa talouslinjaa noudattamalla, SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Razmyar jatkaa.

– Strategian kunnianhimoiset tavoitteet muuan muassa nuorten syrjäytymisen ehkäisystä, alueiden eriytymisen pysäyttämisestä ja maksuttoman päivähoidon käynnistämisestä vaativat taloudellisia panostuksia. Helsingin taloudellinen tilanne on erinomainen eikä tiukkaan säästökuuriin ole paineita.

Razmyar sanoo, että viime kaudella toteutettu tuottavuustavoite oli aivan liian tiukka. Säästöt ovat näkyneet pahiten opetuksessa ja vanhustenhoivassa.

– Strategiaan kirjatut tavoitteet jäävät sanahelinäksi, jos samalla ei taata riittävä rahoitusta niiden toteuttamiseksi. SDP:n valtuustoryhmä kannattaa toki tuottavuuden lisäämistä, mutta se ei saa olla sama asia kuin leikkaus.

– Nyt kouluissa on vedetty resurssit äärimmäisen tiukalle, eikä lisäkiristyksiä voida enää tehdä ilman että opetuksen laatu kärsii. Kaupunki on sitoutunut siihen, että luokkakokoja ei kasvateta. Myös muilla sektoreilla leikkaus tarkoittaa heikennyksiä palvelujen laatuun, hän toteaa tiedotteessaan.

Razmyar vaatii, että strategian hyväksymisen yhteydessä tehdään toteuttamiskelpoinen suunnitelma strategian tavoitteiden saavuttamiseksi. Se vaatii mittareita, joilla tavoitteiden toteutumista voidaan seurata sekä valmiutta tehdä muutoksia kesken kauden, jos tavoitteet uhkaavat karata kauas.

Helsingillä on varaa laadukkaisiin palveluihin ja kaupungin kunnianhimoiseen kehittämiseen, Razmyar toteaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat