Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

Helsingin demarit äänestivät eduskuntavaaliehdokkaista – ääniharavina ministeri Timo Harakka ja kansanedustaja Eveliina Heinäluoma

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) oli Helsingin sosialidemokraattien jäsenäänestyksen äänikuningas.

Helsingin sosialidemokraattien touko-kesäkuussa järjestämässä jäsenäänestyksessä valittiin 16 ehdokasta eduskuntavaaleihin.

Anna-Liisa Blomberg

Demokraatti

Jäsenäänestyksessä eniten ääniä saivat liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka, kansanedustaja Eveliina Heinäluoma, valtiosihteeri Pilvi Torsti, työministeri Tuula Haatainen ja Helsingin kaupunginhallituksen jäsen Elisa Gebhard.

Muut jäsenäänestyksessä valitut ovat Ville Jalovaara, Lauri Muranen, Johanna Laisaari, Anita Hellman, Jonne Juntura, Nita Austero, Sara Salonen, Mahad Ahmed, Taru Reinikainen, Petri Lillqvist ja Eva-Maria Asukas.

Jäsenäänestys järjestettiin netti- ja uurnaäänestyksenä. Ehdokkaita oli kaikkiaan 35 ja äänestysprosentti oli lähes 26,7. Helsingin SDP:n piirikokous vahvistaa vaalituloksen maanantaina 6. kesäkuuta.

Helsingin SDP:n toiminnanjohtaja Tuomas Finne kertoo, että piirihallitus täydentää ehdokaslistaa viidellä ehdokkaalla syksyllä. Lisäksi SDP:n ruotsinkielinen piirijärjestö Finlands Svenska Socialdemokrater FSD asettaa yhden ehdokkaan Helsingissä.

Finne on iloinen, että eduskuntavaaliehdokkuus on jäsenvaalin ehdokkaiden määrän perusteella selvästi kiinnostanut helsinkiläisiä demareita. Ehdokkaita saatiin hyvin eri puolueosastoista. Valittujen ehdokkaiden joukossa on konkareiden lisäksi uusia kasvoja ja myös nuoria ehdokkaita, hän kuvailee. Ehdokaslistan keski-ikä onkin nyt 41 vuotta.

– Kaikilla heistä on varmasti taitoa ja intoa tehdä vaikuttava vaalikampanja ja tahtoa tuoda vaalivoitto kotiin ensi vuoden eduskuntavaaleissa, Finne summaa.

Eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 2.4.2023 ja ennakkoäänestysaika on kotimaassa 22.-28.3. ja ulkomailla 22.-25.3.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE