Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Helsingin kaupunki ei hyväksy hallituksen suunnitelmaa – nuorten syrjäytyminen vaarana

Helsingin sosialidemokraattien valtuustoryhmä tiedottaa vastustavansa Orpon hallituksen suunnitelmia laskea lastensuojelun jälkihuollon ikärajaa. Kannalla on myös Helsingin kaupunginhallitus, jonka lausunto käsiteltiin kaupunginhallituksessa tänään.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Valtuustoryhmä toteaa tiedotteessaan, ettei Helsingin kaupunki kannata hallituksen suunnitelmia laskea lastensuojelun jälkihuollon ikärajaa kahdella vuodella nykyisestä 25:stä ikävuodesta. Jälkihuoltoa koskeva ikärajan lasku heikentäisi erittäin haavoittuvassa asemassa olevien nuorten oikeutta erityiseen suojeluun.

Suunniteltu lakimuutos ei olisi johdonmukainen eikä oikea-aikainen. Vaarana on kaupungin mukaan se, että nuoret syrjäytyvät entisestään.

Orpon hallitus tavoittelee lakimuutoksella 24 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä. Kaupungin mukaan jälkihuoltoa koskevan yläikärajan laskeminen ei tuota todellisia kustannussäästöjä. Kaupunki katsoo, että tukea kaipaavat nuoret siirtyvät aikuissosiaalityöhön. Kustannukset siis siirtyisivät vain toiseen palvelumuotoon.

Varhaiskasvatuksen järjestämisvastuun ja kustannusvastuun osalta ehdotettu lainsäädäntö vaikuttaa kaupungin tiedotteen mukaan asianmukaiselta.

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Johanna Laisaari pitää Helsingin kaupunginhallituksen lausuntoa hyvänä ja tasapainoisena. Hän kommentoi asiaa viestipalvelu X:ssä.

– Selvää on, että ehdotettu jälkihuoltoa koskeva ikärajan lasku heikentäisi erittäin haavoittuvassa asemassa olevien nuorten oikeutta erityiseen suojeluun.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE