Politiikka

Helsingin kaupunki: Päiväkodeissa vietetään jatkossakin isänpäivää – kahdessa päiväkodissa termi on kokeilumielessä vaihdettu

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

Helsingin päiväkodeissa vietetään yhä nyt ja jatkossa isänpäivää, rauhoittelee Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan viestintäpäällikkö Essi Eranka Demokraatille.

– Muutamissa päiväkodeissa on lisäksi viestitty korostetusti läheispäivästä. Niissä on varmaankin haluttu korostaa enemmän sitä, että kaikki läheiset ovat tervetulleita. Meille on todella tärkeää, että joku lasten läheinen on tilaisuuksissa läsnä. 

Iltalehti uutisoi aiemmin tänään, että ainakin Helsingin Yliskylän ja Kulosaaren päiväkodeissa perinteikäs isänpäivä korvataan tänä vuonna läheisenpäivällä. Uutisen mukaan Helsingin apulaispormestari Pia Pakarinen (kok.) sanoi lisäksi, että ”päiväkotien johtajat voivat päättää asiasta itsenäisesti”.

Helsingin kaupunki kuitenkin tiedotti heti perään lehden uutisoinnin olleen virheellistä, sillä ”isänpäivä pysyy yhä isänpäivänä Helsingin kaupungin päiväkodeissa, johon niin isä kuin muutkin läheiset ovat lämpimästi tervetulleita”.

Päiväkodeissa puhutaan yhä myös isänpäivästä.

Uutisen ja tiedotteen välille muodostui ristiriita. Eranka kuitenkin painottaa Demokraatille, että kaupungin tiedote olisi asiassa paikkaansa pitävä lähde.

– Iltalehti myös muutti ingressiään.

Tietyssä mielessä kumpikin taho on oikeassa. Kahdessa päiväkodissa termiä on muutettu, mutta isänpäivää tietysti vielä vietetään.

Lopputulemaksi voisi siis kirjata seuraavaa: Helsingin kaupungin mukaan isänpäivää ei olla romuttamassa, mutta muutamassa päiväkodeissa viestinnässä painotetaan tänä vuonna neutraalimpaa läheisenpäivää. Yliskylän ja Kulosaaren päiväkodeissa isänpäivä-termi on korvattu läheisenpäivä-termillä kokeilumielessä.

– Kyseisissä päiväkodeissa puhutaan yhä myös isänpäivästä ja lapset askartelevat muun muassa isänpäiväkortteja, Erenka huomauttaa.  

– Päiväkodeille on todella tärkeää, että joku lasten läheinen on tilaisuuksissa läsnä, hän painottaa.  

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat