Helsingin poliisi selittää ”Uusi ilmiö” -puheitaan – ”Aiempaa selvästi aggressiivisempaa”

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Helsingin poliisi kertoo tiedotteessaan, miksi syksyn aikana esiin tulleet ahdistelu- ja raiskaustapaukset näyttäytyvät sen mielestä uudenlaisena ilmiönä. Poliisin mukaan yleisellä paikalla tapahtuneet lähestymisyritykset ovat nykyisessä laajuudessaan aiempaa selvästi aggressiivisempia.

Aiemmista ilmiöistä ja yleisellä paikalla tapahtuneesta seksuaalisesta häirinnästä poiketen epäiltyjä on nyt kuvattu yksinomaan ulkomaalaisiksi, kertoo Helsingin poliisi.

– Yksittäisiä aggressiivisia tapauksia on ollut aiemmin, mutta asia on nyt syksyllä muodostunut sen verran laajamittaisemmaksi, että voidaan puhua jo ilmiöstä. Tässä ilmiössä uudenlainen piirre on se, että useissa tapauksissa uhreja on lähdetty seuraamaan yleisillä paikoilla, lyöttäydytty seuraan vasten tahtoa ja käyttäydytty aggressiivisesti ja seksuaalissävytteisesti, kertoo poliisipäällikkö Lasse Aapio Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi korostaa, että seksuaalisen häirinnän ja muiden rikosten kohteeksi joutuneiden tulee tehdä rikosilmoitus matalalla kynnyksellä.

– Poliisi tuomitsee yksiselitteisesti kaikenlaisen päälle käymisen ja seksuaalisen ahdistelun. Mikäli kokee joutuneensa seksuaalisen ahdistelun kohteeksi, tulee asiasta tehdä rikosilmoitus matalalla kynnyksellä, medialausunnoistaan arvosteltu Helsingin poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäki sanoo.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat