Kotimaa

Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapio pidätetään virantoimituksesta – näin sisäministeri Mykkänen kommentoi

Lehtikuva
Lehtikuva

Sisäministeriö on päättänyt pidättää Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapion virantoimituksesta. Aapiota vastaan on aiemmin nostettu syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syyte liittyy poliisin tietolähdetoimintaan.

Sisäministeri Kai Mykkänen sanoo ministeriön tiedotteessa, että virasta pidättäminen ei ole kannanotto Aapion syyllisyyteen tai syyttömyyteen. Syytteen käsittelyä ei ole vielä aloitettu käräjäoikeudessa.

Virasta pidättäminen tulee voimaan heti, kertoo sisäministeriö. Helsingin poliisipäällikön tehtävää hoitaa väliaikaisesti apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoinen.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen nosti toukokuun alussa syytteen poliisipäällikkö Aapiota vastaan virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kyse on Aapion toiminnasta Helsingin poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkönä vuosina 2012 ja 2013.

Syytteet virkavelvollisuuden rikkomisesta on nostettu myös entistä poliisiylijohtajaa Mikko Paateroa ja entistä Helsingin poliisilaitoksen päällikköä Jukka Riikosta vastaan. Paatero ja Riikonen ovat nykyään molemmat eläkkeellä.

Virkamieslain mukaan virkamies voidaan pidättää virantoimituksesta rikossyytteen käsittelyn ajaksi, jos syytteellä voi olla vaikutuksia virkamiehen edellytyksiin hoitaa tehtäväänsä. Virkamies voi valittaa päätöksestä hallinto-oikeuteen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat