Kotimaa

Helsingin yliajajalla synkkä rikostausta: Poltti isänsä talon, joutui pakkohoitoon

Lehtikuva/Timo Jaakonaho
Lehtikuva/Timo Jaakonaho
Lehtikuva/Timo Jaakonaho

Perjantaisesta Helsingin yliajosta epäilty mies on aiemmin polttanut isänsä talon. Imatran käräjäoikeus jätti miehen tuomitsematta rangaistukseen tuhotyöstä, joka tapahtui Imatralla heinäkuussa 2003. Mies määrättiin tahdosta riippumattomaan hoitoon, ilmenee käräjäoikeuden tuomiosta. Hänet siis todettiin syyntakeettomaksi.

Tuomion mukaan mies otti Helsingistä taksikyydin aikomuksenaan polttaa isänsä koti. Hän lähti taksilla yli 200 kilometrin päähän Imatralle ja osti Imatran läheltä huoltoasemalta 18 litraa bensiiniä sytykkeeksi.

Mies oli mennyt asuntoon ja valellut bensiiniä noin viiden metrin matkalle, tammikuussa 2004 annetussa tuomiossa kerrotaan. Isä yritti estää poikaa. Palo syttyi kuitenkin räjähdysmäisesti, ja asunto paloi pahoin eteisestä ja kärsi myös muutoin tuntuvia vahinkoja.

Asunnossa oli sisällä myös isän 10-vuotias poika, mutta kaikki onnistuivat pakenemaan.

Mies otti vielä kadulta isänsä auton ja pakeni paikalta. Poliisi sai hänet kiinni Kuutostieltä Joutsenon kohdalla.
Miehen syyksi luettiin ymmärrystä vailla tehdyt tuhotyö ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaus. Hänet määrättiin myös maksamaan isälle 3 000 euroa vahingonkorvauksia kipuun ja särkyyn verrattavasta kärsimyksestä ja 10-vuotiaalle pojalle 2 000 euroa.
Mies myönsi syytteet muutoin, mutta kiisti heti ryhtyneensä levittämään bensiiniä asuntoon. Hän kertoi käskeneensä isää ja poikaa koiran kanssa poistumaan asunnosta.

Tuomiosta kertoi aiemmin Iltalehti.

Samaa miestä epäillään nyt taposta ja viidestä tapon yrityksestä tapauksessa, jossa jalankulkijoiden päälle ajettiin Jaguarilla perjantaina Helsingin keskustassa. Poliisin mukaan mies ajoi ylinopeutta välittämättä siitä, jääkö joku auton alle.

Kaahannut Helsingin keskustassa aiemminkin

Mies on Helsingin käräjäoikeuden tuomion perustella kaahannut Helsingin keskustassa aiemminkin. Mies ajoi Mannerheimintien ja Postikadun risteyksessä ainakin 70 kilometrin tuntivauhtia kolmenkympin alueella toukokuussa 2013. Lisäksi mies ajoi ylinopeutta punaisia päin Mannerheimintien ja Töölönlahdenkadun risteyksessä.
Mies myönsi teon. Hänet oli määrätty väliaikaiseen ajokieltoon kaahailun jälkeen, mutta oikeus ei jatkanut enää ajokieltoa antaessaan tuomion vuoden 2014 maaliskuussa.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 40 päiväsakkoon. Miehen maksettavaksi tuli 280 euroa.

Tuuli Oikarinen

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat