Politiikka

Helsingissä budjettisopu, SDP:n Eveliina Heinäluoma: ”Luo edellytykset tasa-arvoiselle kaupungille”

Getty Images
Getty Images
Getty Images

Helsingin kaupunginvaltuustoryhmät ovat päässeet sopuun koskien vuoden 2018 talousarviota. Helsinki suuntaa ensi vuonna merkittäviä panostuksia lasten ja nuorten sekä ikäihmisten palveluihin.

SDP:n ryhmä kertoo olevansa erityisen tyytyväinen, että budjetissa näkyvät ryhmän tavoitteet kasvun hedelmien suuntaamisesta päiväkoteihin ja kouluihin sekä vanhusten hyvään hoivaan. Kaupunkistrategiassa linjatut merkittävät panostukset asuntotuotannon lisäämisestä ja maksuttomasta varhaiskasvatuksesta toteutuvat. SDP kertoo tiedotteessaan painottaneensa budjettineuvotteluissa palveluihin panostamisen lisäksi vastuullista taloudenpitoa.

SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma on tyytyväinen budjettitulokseen.

”Helsingin ensi vuoden budjetti luo edellytykset tasa-arvoiselle kaupungille. Pidän merkittävänä, että kaupunki suuntaa nyt huomattavia lisäpanostuksia kouluille, jotta jokainen lapsi saa tarvitsemaansa tukea ja opetusta sekä ikäihmisten hyvään hoivaan.”

SDP iloitsee, että ryhmälle tärkeät tavoitteet lasten ja nuorten harrastustakuun toteuttamisesta sekä varhaiskasvatuksen laadun varmistamisesta toteutuvat.

SDP:n ajamana tavoitteena Helsinki kohdentaa lisäresursseja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn. Helsinki edistää myös koululaisryhmien maksutonta liikkumista joukkoliikenteessä. Lisäksi kaupunki edistää keskustan terveyskeskuksen suunnittelun etenemistä, niin että keskustan terveyskeskus voisi aloittaa toimintansa viimeistään vuoden 2020 aikana.

Helsinki on laskemassa kunnallisveroa puolella prosenttiyksiköllä kuten pormestari Jan Vapaavuori (kok.) ehdotti.

Budjetista päättää myöhemmin virallisesti kaupunginvaltuusto. Asiaa käsitellään maanantaina kaupunginhallituksessa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat