Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Helsingissä osoitettiin mieltä koronarajoituksia vastaan – 46:tta epäillään kokoontumisrikkomuksesta

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Poliisi epäilee 46:ta ihmistä kokoontumisrikkomuksesta maaliskuun lopulla Helsingissä järjestetyssä koronarajoitusmielenosoituksessa. Tapahtumaan osallistui poliisin arvion mukaan noin 300 ihmistä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Poliisin mukaan mielenilmauksen järjestäjät eivät noudattaneet etukäteen poliisin kanssa sovittua suunnitelmaa. Mielenosoittajat jättivät myös huomiotta poliisin käskyt, joiden mukaan mielenosoittajien olisi pitänyt liikkua kuuden hengen ryhmissä yhtenäisen joukon sijaan.

–  Osalle 46 epäillystä on annettu sakko kokoontumisrikkomuksesta, ja joidenkin kohdalla on selvinnyt, ettei ole syytä epäillä rikosta. Osa tapauksista etenee esitutkinnan kautta syyteharkintaan, koska suostumusta sakkomenettelylle ei ole saatu tai rikosepäily on kiistetty, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha-Matti Suominen tiedotteessa.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty Helsingissä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Politiikka
14.4.2021
Paavo Lipponen lataa kokoomuksesta Demokraatille: ”Kuin joukko peräkammarin poikia, peesaa perussuomalaisia, ajaa halpaa populismia”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE