Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

Helsinki nopeuttaa koronarokotuksia – luvassa uusia aikoja ja viides rokotuspiste

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Helsingin kaupunki tehostaa ja nopeuttaa koronarokotuksia. Viides rokotuspiste avautuu tammikuun alussa Messukeskukseen ja vuodenvaihteen jälkeen rokotuksia tarjotaan myös iltaisin ja lauantaisin.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Yksityisten työterveyshuoltojen mukaan tulo rokotuksiin nopeuttaa työikäisten rokotuksia.

”Haluamme kaikin mahdollisin tavoin omikronvariantin levitessä nopeuttaa helsinkiläisten koronarokotuksia. Tämä näkyy monina konkreettisina toimenpiteinä”, terveys- ja pähdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen sanoo kaupungin tiedotteessa.

Riskiryhmien ja 60-vuotta täyttäneiden rokotukset turvataan

Helsingissä halutaan varmistaa, että yli 60-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat helsinkiläiset saavat kolmannet rokotukset mahdollisimman nopeasti. Ajanvarausjärjestelmään avataan 25.12. lähtien uusia tälle ryhmälle kohdennettuja aikoja. Uusia aikoja avataan tämän jälkeenkin sitä mukaa, kun rokottajia saadaan lisää.

Malmin rokotuspiste on auki tapaninpäivänä 26.12. Tapaninpäivän rokotusajat varataan ensisijaisesti 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville ja ajat avataan viimeistään joulupäivänä 25.12.

Lisäksi Helsinki avaa tammikuussa rokotuspisteitä yli 60-vuotiaille seniorikeskuksiin ja sairaalan yhteyteen. Tästä tiedotetaan tarkemmin joulun jälkeen.

”Iäkkäiden ja riskiryhmään kuuluvien rokotukset on tärkeä turvata, koska heillä on suurempi riski sairastua vakavaan covid19-tautiin”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa.

Kolmansia rokotuksia annetaan ajanvarauksella myös 18 – 59 -vuotiaille aikuisille. Ensimmäisen ja toisen rokotuksen saa ilman ajanvarausta suoraan rokotuspisteiltä.

Helsingin rokotuspisteet Jätkäsaaressa, Kannelmäessä, Malmilla ja Myllypurossa ovat joulun välipäivinä auki arkisin klo 8.15 – 16. Malmin rokotuspiste on auki tapaninpäivänä.

Messukeskukseen rokotuspiste ja lauantaista rokotuspäivä

Messukeskukseen avataan Helsingin viides rokotuspiste maanantaina 3. tammikuuta. Paikka soveltuu hyvin rokotuksiin. Se on keskeisellä paikalla ja hyvien liikenneyhteyksien päässä.

Lauantaista 8. tammikuuta alkaen Helsingin rokotuspisteillä rokotetaan lauantaisin ja arki-iltaisin.

Rokotuksia perhekeskuksissa ja terveysasemilla

Itäkadun ja Kallion perhekeskuksissa ryhdytään rokottamaan maanantaina 27. joulukuuta 5 -11 -vuotiaita riskiryhmiin kuuluvia lapsia. Ajan voi varata osoitteesta koronarokotusaika.fi.

Myös terveysasemilla tarjotaan rokotuksia muiden käyntien yhteydessä.

Lisää rokottajia – yksityinen työterveyshuolto mukaan rokotuksiin

Helsinki rekrytoi koko ajan aktiivisesti rokottajia ja tarjoaa omalle henkilökunnalle mahdollisuuden tehdä lisätöitä rokotuspisteillä. Myös yksityiset työterveyshuollon toimijat ovat tulossa vuoden alussa mukaan rokottamaan.

”Yksityisten työterveyshuoltojen mukaan tulo rokotuksiin nopeuttaa työikäisten rokotuksia. Työterveyshuollot tiedottavat itse työntekijöitään, kun he aloittavat rokotukset”, Leena Turpeinen kertoo .

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE