Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Helsinki-Vantaan lentoasemalla ei määrätä riskimaista tulijoita pakkokaranteeniin

Lehtikuva / Markku Ulander

Riskimaista Helsinki-Vantaan lentoasemalle saapuvia matkustajia ei velvoiteta toistaiseksi pakkokaranteeniin, kertoi Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Myös saapuvien matkustajien koronavirustestaus jatkuu vapaaehtoisena. Aronkydön mukaan kaupunki odottaa sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ohjetta.

Turku toimii asiassa toisin. Pohjois-Makedonian Skopjesta saapui yhdellä lennolla peräti 26 tartunnan saanutta henkilöä, ja kaupunki reagoi nopeasti. Testit ovat pakollisia, ja karanteenimääräyksiä annetaan jo lentokentällä.

STM:n kansliapäällikön Kirsi Varhilan mukaan pakolliset testit ja karanteenimääräykset ovat tulossa rajoille, mutta aikataulua ei ole kerrottu.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) sanoi maanantaina, että riskimaista Suomeen matkustavat määrätään jatkossa viranomaispäätöksellä pakkokaranteeniin. Oikeuskansleri on saanut useita kanteluita Kiurun menettelystä.

Lentoliikenteen odotetaan lisääntyvän.

Helsinki-Vantaan lentoliikenteen odotetaan lisääntyvän lähelle normaalitilannetta syksyn aikana, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoi tiedotustilaisuudessa. Riskimaista saapuvien matkustajien koronaseulontaa on tehostettu.

Viikon 31 matkustajamäärä oli lentoasemalla normaalia yhden päivän määrää vastaava. Tällä hetkellä lentokentälle saapuu päivässä noin 6 000 matkustajaa, joista hieman yli 1 000 riskimaiksi luokitelluista, Aronkytö sanoi.

Aronkydön mukaan matkustajamäärän odotetaan syksyn mittaan kasvavan 30 000–60 000 matkustajaan päivässä eli lähelle normaaleja lukemia.

Vantaa ja niin ikään tiedotustilaisuuden pitänyt Helsinki eivät antaneet vielä suosituksia kasvomaskien käyttämisestä. Asiasta on keskusteltu etenkin sen jälkeen, kun Turku antoi oman suosituksensa viime viikolla.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori perusteli, että maskisuositus pitäisi antaa laajemmin koko HSL-alueelle.

– Ensi vaiheessa se tulee koskemaan erityisesti joukkoliikennettä, eikä sitä järjestetä täällä kaupunkikohtaisesti.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE