Uutiset

Henkilöautoilu päättyy Hämeenkadun itäpäässä – länsipäässä sallittu lännen suuntaan

Tampereen raitiotieallianssin mukaan raitiotien rakentaminen Hämeenkadulla alkaa maanantaina 5. kesäkuuta. Raitiotieallianssi rakentaa Hämeenkadun raitiotien ensimmäisen osan Hämeenpuiston ja Näsilinnankadun välille.

Raitiotieallianssin aikaisemmasta tiedotteesta poiketen henkilöautoliikenne on sallittu Hämeenkadun länsipäässä Hämeensillalta lännen suuntaan Pirkankadulle elokuun loppupuolelle asti.

Idän suuntaan henkilöautolla voi Hämeenkadun länsipäässä ajaa Näsilinnankadulta Hämeensillalle. Joukkoliikenne Hämeenkadun länsipäässä liikennöi molempiin suuntiin omilla kaistoilla.

Raitiotien rakentaminen alkaa kesäkuussa myös Hämeenkadun itäpäässä, ja siihen liittyviä liikennejärjestelyjä tehdään 5. kesäkuuta alkaen Hämeenkadulla, Rautatienkadulla, rautatien alittavassa tunnelissa sekä Itsenäisyydenkadulla. Henkilöautoliikenne Hämeenkadun itäpäässä päättyy 5. kesäkuuta

Syynä putkityöt

Syy muutokseen, joka sallii Tuulensuussa henkilöautoilun lännen suuntaan, on putkisiirtotyö Näsilinnankadun ja Hämeenkadun liittymässä. Työn vuoksi pääsy Hämeenkadulta Näsilinnankadulle Hallituskadulle saakka joudutaan sulkemaan noin kolmeksi kuukaudeksi. Samalla Näsilinnankadun osuus Hämeenkadun ja Hallituskadun välillä muutetaan kaksisuuntaiseksi. Liikennevalot Näsilinnankadun ja Hämeenkadun liittymästä ovat pois käytöstä töiden ajan.

Hämeenkadulla Tuulensuussa jalkakäytävät ovat raitiotien rakentamisen ajan molemmin puolin käytössä, mutta ne kapenevat töiden ajaksi. Liiketiloihin on töiden aikana pääsy. Keskustan pysäköintilaitokset toimivat normaalisti, joten keskustaan pääsee edelleenkin autolla asioimaan.

Tuulensuuhun rakennetaan ensin raitiotie ajoradan eteläreunalle, jolloin joukkoliikenne kulkee pohjoista puolta. Kun rata on valmiina eteläreunalla, joukkoliikenne ohjataan kulkemaan kadun eteläpuolella ja raitiotie rakennetaan pohjoisreunalle. Raitiotie tehdään aina kullakin rakennusalueella valmiiksi asti.

Liikennejärjestelyt Hämeenkadun länsipäässä:

– Hämeenkatua voi ajaa Hämeensillalta Pirkankadun suuntaan, kääntyminen Hämeenkadulta oikealle Hämeenpuistoon on kielletty.

– Hämeenkatua voi ajaa molempiin suuntiin välillä Näsilinnankatu–Hämeensilta. Hämeenkadun länsipäähän pääsee lännen suunnasta Satakunnankadun ja Näsilinnankadun sekä Hallituskadun ja Kuninkaankadun kautta.

– Pääsy Hämeenkadulta Näsilinnankadulle Hallituskadulle saakka on suljettu. Näsilinnankatu muuttuu kaksisuuntaiseksi Hämeenkadun ja Hallituskadun välillä.

– Hämeenpuistoa pohjoisen suuntaan ajettaessa on kääntyminen vasemmalle Pirkankadulle kielletty.

– Joukkoliikenne ajaa Tuulensuussa molempiin suuntiin omilla kaistoillaan

– Jalkakäytävät ovat käytössä normaalisti, mutta ne kapenevat. Pääsy liiketiloihin ja asuntoihin varmistetaan. Jalankulkua ohjataan työalueiden ohi opasteilla.

Autoilu Hämeenkadun itäpäässä päättyy

Raitiotien rakentamiseen liittyviä liikennejärjestelyjä tehdään 5. kesäkuuta alkaen Hämeenkadulla, Rautatienkadulla, rautatien alittavassa tunnelissa sekä Itsenäisyydenkadulla. Henkilöautoliikenne Hämeenkadun itäpäässä päättyy 5. kesäkuuta. Rautatien alittavan tunnelin pohjoispuoli suljetaan liikenteeltä kesäkuun puoliväliin mennessä.

Itsenäisyydenkadun ajokaistoja kavennetaan Rautatienkadun ja Tammelan puistokadun välillä. Itsenäisyydenkadulla Pinninkadun kohdalla sijaitseva bussipysäkki siirtyy Yliopistonkadulle.

Rautatien alittavassa tunnelissa raitiotien rakentaminen käynnistyy ensin pohjoisessa tunnelissa, joka suljetaan liikenteeltä kesäkuun puoliväliin mennessä. Joukkoliikenne ja henkilöautot käyttävät eteläistä tunnelia, jossa on yksi ajokaista kumpaankin suuntaan. Jalankulku ja pyöräily kulkevat eteläpuolen tunnelin reunassa kuten nytkin. Rautatieaseman kohdalla ennen tunnelia sijaitsevat bussipysäkit poistuvat käytöstä. Korvaavat pysäkit sijaitsevat Hämeenkadulla, Stockmannia vastapäätä.

– Yhdessä rautatien alikulkutunnelin töiden kanssa liikennejärjestelyt tuovat haasteita henkilöautoilulle Itsenäisyydenkadun länsipäässä. Jos mahdollista, suosittelemme käyttämään muita reittejä. Seuraamme tilannetta, ja jos ruuhkat kasvavat, harkitaan myös henkilöautoilun kieltämistä Itsenäisyydenkadulla Rautatienkadun ja Tammelan puistokadun välillä kokonaan, suunnittelupäällikkö Ari Vandell Tampereen kaupungilta arvioi.

Hämeenkadun, Rautatienkadun ja Itsenäisyydenkadun liittymäalueella tehdään kaistajärjestelyjä ja ajolinjojen muutoksia. Rautatienkadulla Posteljooninpuiston kohdalla sijaitseva pysäkki siirtyy noin 200 metriä pohjoisemmaksi.

Liikennejärjestelyt Hämeenkadun itäpäässä:

– Henkilöautoilu loppuu välillä Hämeensilta-Rautatienkatu 5. kesäkuuta. Taksi-, huolto- ja bussiliikenne on sallittu.

– Hämeenkadun, Rautatienkadun ja Itsenäisyydenkadun liittymäalueella tehdään kaistajärjestelyjä ja ajolinjojen muutoksia

– Rautatien alikulkutunnelissa käyttöön vain etelän puoleinen tunneli, jossa yksi ajokaista kumpaankin suuntaan

– Rautatien alikulkua edeltävä bussipysäkki siirtyy Hämeenkadulle Stockmannia vastapäätä.

– Itsenäisyydenkadulla ajokaistoihin tulee lisää kavennuksia. Autoilijoiden suositellaan käyttävän muita reittejä.

– Itsenäisyydenkadun pohjoispuolelta siirtyy bussipysäkki Pinninkadun kohdalta Yliopistonkadulle.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat