Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Urheilu

Henrik Dettmann sai salaa toivomansa: ”Me ajattelemme, että nyt voitaisiin lyödä Bilbaon ennätys”

Lehtikuva

Koripallomaajoukkueen kannattajat aloittivat torstaina matka- ja majoitusvarausten tekemisen Prahaan, missä Suomi pelaa koripalloilun EM-kisojen alkulohkopelinsä syyskuussa 2022. Berliinissä järjestetyssä arvonnassa Suomi päätyi samaan alkulohkoon Israelin, Tshekin, Puolan, Serbian ja Hollannin kanssa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

–  Ei siinä auta kuin todeta, että kovia vastustajia, maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann arvioi arvontatulosta.

Dettmann myönsi saman tien, että Koripalloliitossa oli salaa toivottu juuri Prahan alkulohkoon päätymistä.

–  Me ajattelemme, että nyt voitaisiin lyödä Bilbaon ennätys. Prahaan on helpompi tulla kuin Bilbaoon, Dettmann viittasi 2014 MM-kisoihin.

Tuolloin alkulohkopelejä seurasi Bilbaossa tuhansia suomalaisfaneja, joiden määrästä on esitetty erilaisia arvioita. Tarkkaa suomalaisten kisaturistien määrää on mahdoton selvittää, mutta fanien kannustuksen merkitys on Dettmannin mukaan varma.

–  Se on ollut aivan ratkaiseva. Siksi me laskemme sen varaan. Yhteispeliä.

”Luonto hoitaa omansa”

Suomi on mukana EM-lopputurnauksessa viidennen kerran peräkkäin. Edellisen kerran EM-kisat pelattiin 2017, jolloin yksi alkulohkoista pelattiin Helsingissä. Viime vuodeksi kaavaillut kisat lykkääntyivät vuodella koronaviruspandemian takia.

Jokaisen alkulohkon neljä parasta joukkuetta etenee loppupeleihin, jotka pelataan neljännesvälieristä alkaen Berliinissä syyskuussa 2022. Edellisissä neljissä EM-kisoissa Suomi on edennyt alkulohkosta joka kerta jatkoon, mutta sen pitemmälle eväät eivät ole riittäneet.

–  Kyllä minä lähtisin siitä, että lähdetään voittamaan yksi puoliaika ja siitä vääntämään voittoa. Tämä on tylsä vastaus, mutta näin se menee, Dettmann sanoi.

Maajoukkue kokoontuu seuraavan kerran yhteen kesällä, jolloin luvassa on Dettmannin mukaan korona-aikaan sopivaa ”hybridiohjelmaa”. Pelaajistossa on edelleen mukana muutama mies 2011 EM-kisoista, joista Suomen kisasarja alkoi.

–  NBA:ssa ja Euroliigassa pelaavat pääsevät kilpailematta mukaan. Mutta kyllä siellä varmaan luonto hoitaa omansa, vaihtuvuutta voi tulla jonkun verran, Dettmann ennakoi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Pasi Kuoppamäki

Kolumnit
12.5.2021
Valtaosalla suomalaisia on aiempaa enemmän talletuksia – monessa tapauksessa olisi kaikkien osapuolien kannalta järkevää laittaa raha kiertämään
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE