Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Hesan demarit haluavat Pisararadan hallitusohjelmaan

Helsingin Sosialidemokraattien piirikokous vaatii, että seuraava hallitus sitoutuu Pisararadan toteuttamiseen ja pitää kiinni valtion pääkaupunkiseudun kuntien kanssa tekemästä sopimuksesta.

Heikki Sihto

Maanantaina koolla ollut Helsingin Sosialidemokraattien piirikokous oli pettynyt siitä, että kokoomus esti koko maata hyödyttävän Pisararata-hankkeen käynnistämisen.

Helsingin Sosialidemokraattien mielestä kasvava pääkaupunkiseutu vaatii suuria panostuksia liikenteeseen ja maankäytön tehostamiseen, mutta Pisararata ei ole pelkästään pääkaupunkiseudun hanke, vaan toimiva raideliikenne on koko Suomen taloudellisen menestyksen edellytys.

Pisara-hanke oli kuntien ja valtion sopimuksessa kytketty asuntorakentamiseen, ja pääkaupunkiseudun kunnat olivat näihin tavoitteisiin sitoutuneet. Helsingin Sosialidemokraattien mielestä Pisaran kaataminen aiheuttaa epätietoisuutta ja luottamuspulaa kuntien ja valtion välille.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE