Politiikka

”Heti uhataan sakoilla ja vankilalla” — näin syytteen saanut Sebastian Tynkkynen perusteli heinäkuussa, miksi laista on poistettava pykälät kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen kertoi viime viikolla, että perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen saa syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta.

Sattumoisin Tynkkysen johtama järjestö vaati heinäkuussa 2016, että laista on poistettava pykälät kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sekä uskonrauhan rikkomisesta.

Tynkkynen perusteli tuolloin järjestön aloitetta.

”Hitler vainosi ja murhasi vähemmistöjä. Samaa tapahtuu profeetta Muhammadin seuraajien parissa, mutta toisin kuin Hitler, Muhammad ei ole Suomessa vapaasti arvostelun kohteena uskonrauhapykälän vuoksi. Barbarismi on päässyt valloilleen historiassa eri muodoissaan. Ristiretkien ja keskitysleirien jälkeen on Euroopassa jälleen helvetti irti – nyt vuorossa ovat islamistit, jotka teurastavat paikasta ja ihmisten taustoista riippumatta. Lain korjaamisella haluamme tehdä länsimaisten arvojen puolustamisesta mahdollista ilman, että heti uhataan sakoilla ja vankilalla”, Tynkkynen sanoi kesällä.

PS-nuorten mukaan vakavista ongelmista ei voi puhua niiden oikeilla nimillä oikeudellisten seuraamusten pelossa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat