Politiikka

”Hevosen mahasta laskeutuvat maailman veroparatiisien pohatat salkkuineen” – Sinisten puoluesihteeriltä raju tilitys

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Sinisten puoluesihteeri, kansanedustaja Matti Torvinen ei säästele sanojaan blogissaan kuvaillessaan tuntojaan kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäen eilisestä ulostulosta.

– Seurattuani kansanedustaja Lepomäen toimia Eduskunnassa, en yllättynyt hänen tulostaan ulos. Kokoomuksen sisällä jyrisee ja paukkuu. Nämä, ”Minä Se Kyllä Kehtaan saada julkisuutta hinnalla millä hyvänsä” -huudot, ovat järkyttävä, Oman Edun Puolueeksi muuttuneen poliittisen jättiläisen tulivuoren purkaus. Vääristyneen julkisen minäkuvan luomisen hintana on nyt satojen miljardien Sote ja Maakunta. Ne on ajettava kiville, oman edun nimissä. On päästävä julkisuuteen ja mediaan hinnalla millä hyvänsä, Torvinen tilittää.

– Jos Sote/ maakunta uudistus kaatuu, äärikapitalismia edustavan Lepomäen purkaukset syöksevät Suomen veromiljardit veroparatiiseissa lymyäville ja mässäileville Terveysjättiläisille. Niiden kasvottomille osakkeiden ja optioiden omistajille syntyy Suomen kokoinen miljardimöykky.

Kyseessä on niin suuri muutos.

Sinisten puoluesihteerin kirjoitus liittyy Lepomäen eiliseen ulostuloon, jossa hän vastustavansa hallituksen uudistusta. Lepomäen mukaan hallituksen sote-malli ei muun muassa tule saavuttamaan taloudellisia tavoitteita ja potilaiden hoitoonpääsy tulee jopa vaikeutumaan nykyisestä. Hän ilmoitti sen takia äänestävänsä todennäköisesti hallituksen sote-pakettia vastaan.Torvinen ei kuitenkaan sysää kaikkea yksin Lepomäen harteille.

– Ja kun on riittävän vainoharainen, ymmärtää, ettei kyse ole ihan piirulleen Lepomäen omasta tahdosta. Taustalla täytyy olla Jan Vapaavuoren sana ja voima. Ja kun siihen heittää esiin ”vuodanpa juttuja kokoomuksen eduksi lehtiin” -Heinosen, on sekamelska valmis. Veroparatiisien jättiläiset vievät ja suomalainen verokansa vikisee.

Torvinen korostaa, että sote- ja maakuntauudistusta on ollut pakko valmistella.

– On kyseessä niin suuri muutos, että oli yhteiskunnan toimivuuden kannalta ilmeisen pakko aloittaa valmistelut. Tuo valmistelu tehtiin kaikkien hallituksessa olleiden puolueiden toiveiden mukaan.

Hänen arvionsa mukaan hallituksen tällä hetkellä eteenpäin ajava uudistus toimii verovarojen suojelijana.

– Maakunta saa mittavan tehtävän päättää itse kuinka saamansa veromiljardit käyttää. Nyt ei yhteiskunta toimisi samalla tavalla kuin mitä nyt on tehnyt. Siirrytään maakuntavaltaan joka mullistaa kaiken. Pienet maakunnalliset yritykset ja toimijat saavat mahdollisuuden kasvaa, hän kirjoittaa.

– Suuret eivät pääsekään syömään yhteiskunnassa vaikkapa erikoissairaanhoidon miljardeja, vaikka Kokoomuksen äärisiipi niin uskoi ja toivoi vielä ennen vuoden vaihdetta. Maakunta saa ottaa huomioon maakunnan yritykset ja voimavarat.

Mikäli Lepomäen oman edun tavoittelu saa vallan, silloin ollaan huutavassa hukassa.

Näin ei hänestä olisi, mikäli Lepomäkeen Torvisen tekstissä henkilöityvä kokoomuksen oikeistosiipi olisi saanut päättää.

– Mikäli Lepomäen oman edun tavoittelu menestyy ja taustaryhmien harmaat eminenssit saavat vallan, silloin ollaan huutavassa hukassa.

– Lepomäkeä tarjotaan oppositiolle kuin muinaista Troijan puuhevosta. Vasurit, Demarit ja Vihreät saavat herätä yöllä siihen että Hevosen mahasta laskeutuvat maailman veroparatiisien pohatat salkkuineen. Suomalaisten romahtanut Sote/Maakuntauudistus kietaistaan Paratiisien pojille ja tyttärille kuin Meri-Lapissa ikään. Soon sitten menoa. Ottakaa lystistä siis kaikki ilo irti, köyhät kyykkyyn.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat