Kotimaa

Hinta jopa 276€/kk – Posti alkaa ulkoiluttaa vanhuksia

Thinkstock
Thinkstock
Thinkstock

Posti aloittaa tammikuussa Ulkoilukaveri-palvelun, jonka voi tilata itselle tai läheiselle tästä päivästä alkaen. Se on tarkoitettu ikääntyneille ja fyysisesti huonosti liikkuville.

Ulkoilukaveri käy asiakkaan luona sovittuna aikana joko kerran tai kaksi kertaa viikossa. Palvelulle voi valita puolen tunnin tai tunnin ajan. Palvelusta voi saada kotitalousvähennyksen.

Riippuen kertakäynneistä ja ulkoilun kestosta palvelu maksaa 69 ja 276 euron välillä kuukaudessa.

Postin mukaan ulkoluttajat toimivat asiakkaan ehdoilla hänen määräämäänsä reittiä ja vauhtia. Palveluun valitut Postin työntekijät saavat yhdessä asiantuntijoiden, vanhustyön geronomin ja fysioterapeutin, kanssa laaditun koulutuksen.

– Tavoitteemme on tuoda vireyttä ja juttuseuraa ikääntyneen asiakkaan arkeen, Postin Kotipalveluiden johtaja Petri Kokkonen toteaa tavoitteeksi.

Meiltä löytyy vaikka millaista osaamista jo valmiiksi.

Pääluottamusmiehenä Postissa toimiva Juha Torvinen pitää uusia kotipalveluita tärkeänä henkilöstölle.

– Kun perinteinen kirjeposti on hiipumassa, siitä ei tulevaisuudessa ole kaikille töitä. On tärkeää nähdä, mitä muuta voidaan tehdä. Meiltä löytyy vaikka millaista osaamista jo valmiiksi, hän perustelee.

Geriatrian professori Jaakko Valvanne ottaa Postin aluevaltauksen ilomielin vastaan.

– Monet iäkkäät kaipaavat kumppania liikkumiseen, ja tämä Postin palvelu lisää mahdollisuuksia päästä ulos ja liikkumaan.

Hänen mukaansa liikkumisen ohella seuranpito on yhtä tärkeää.

– Yksinäisyys on suurin huoli iäkkäillä. Ulkoilukaveri tuo sosiaalisuutta ja vireyttä päivään.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat