Politiikka

Hjallis Harkimo tylyttää armotta: ”Näille jarrumiehille maksetaan ylisuuria palkkoja”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Kokoomuksen kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo sanoo, että ”kaikkien” tutkimusten mukaan vallan rakenteisiin sementoitu ay-liike toimii yhteiskunnan jarrumiehenä. Viimeinen näistä oli Harkimon mukaan Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n lausunto Suomen talouden tilasta.

”Siinä sanotaan aivan selvästi: työmarkkinoiden heikkoudet hidastavat työllisyyden kasvua ja heikentävät talouden kykyä palautua epäsuotuisista shokeista. Eli Suomessa on tutkimusten mukaan todella jäykät työmarkkinat. Näille jarrumiehille maksetaan ylisuuria palkkoja siitä hyvästä, että maamme talous ei kehity niin nopeasti kun olisi mahdollista. Yksi todiste tälle on myös se, että vaikka on nousukausi, työttömyys ei vähene.”

Siinä meni SAK:n valta.

Harkimo kirjoittaa blogissaan, että työntekijät ovat ainakin hänen yrityksissään ”se tärkein palanen”.

”Jos yritys haluaa menestyä, heistä pitää pitää huoli ja motivoida jotta yritys menestyy. Mutta ei siihen tarvita mitään ay-liikettä tai ainakaan niiden ylisuuria palkkoja nauttivia johtajia, jotka ovat kaikkia maatamme kehittäviä joustoja ja uudistuksia vastaan.”

Harkimon mielestä ensimmäinen päämäärä kaikessa sopimisessa pitäisi olla se, miten mahdollistetaan sellaiset joustot, että yritykset pystyvät voivat palkata lisää työntekijöitä.

”Se on sellainen yhteinen etu, joka ei enää näy suomalaisen korporaatioyhteiskunnan viidakossa. Siksi sitä pitää raivata. Ensimmäinen askel oli EK:n ja SAK:n keskeisten neuvottelujen lopettaminen. Siinä meni SAK:n valta. Tähän pitää nyt saada jatkoa, mutta se vaatii uskallusta, jota näyttää puuttuvan. Asiat etenevät liian hitaasti.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat