Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

Hoitajaliitot: Kanta-Hämeen erillisratkaisu on kaatumassa muiden vastustukseen – ”Kiitämme lämpimästi sairaanhoitopiiriä”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Kuvassa Superin puheenjohtaja Silja Paavola ja Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Hoitajajärjestöt Tehy ja Super kertovat, että Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin esittämä erillisratkaisu työkiistaan on kaatumassa kunta-alan muiden neuvotteluosapuolien vastustukseen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tehy ja Super syyttävät, että muiden kunta-alan järjestöjen edunvalvonta rakentuu ennen kaikkea vapaamatkustamiselle hoitajien siivellä.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johto on lähestynyt hoitajajärjestöjen mukaan ajatuksella erillissopimuksesta, jolla hoitajat saisivat palkankorotukset ja palkkaohjelman ja sairaanhoitopiiri työrauhan määräajaksi.

Erillissopimus on saanut täystyrmäyksen muun muassa Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:lta.

Hoitajajärjestöjen mukaan muut kunta-alan työntekijäjärjestöt vaativat samoja korotuksia myös lääkäreille ja muulle henkilökunnalle, vaikka sopimisen tarkoituksena on hoitajapulan ratkaiseminen palkkaohjelmalla.

”Toivottavasti KT kuulee Kanta-Hämeen hätähuudon.”

Tehy ja Super kertovat, että Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri perusteli avausta vaikealla hoitajapulalla, hoitojonojen pitkittymisellä sekä tilanteesta seuraavilla kustannuksilla ja haitalla alueen väestölle.

-  Kiitämme lämpimästi sairaanhoitopiiriä ja sen johtoa rohkeasta uudesta avauksesta tilanteessa, jossa valtakunnallista hoitajapulaan tarttuvaa neuvotteluratkaisua ei ole saatu aikaan eikä työrauhaa ole näköpiirissä, sanoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen tiedotteessa.

Superin puheenjohtaja Silja Paavola kertoo puolestaan toivovansa, että Kuntatyönantajat kuulee Kanta-Hämeen hätähuudon ja ryhtyy aidosti neuvottelemaan hoitajapulaa helpottavasta pelastusohjelmasta.

-  Tarvitsemme ratkaisuksi valtakunnallisen sopimuksen ja valtion rahoituksen hoitajien pelastusohjelmalle.

Hoitajajärjestöjen työehtokiista on ajanut jumiin koko kunta-alan työehtoneuvottelut. Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Jukon puheenjohtaja Olli Luukkainen arveli maanantaina, että kunta-alan riidan selvittely jatkuu vasta kesän jälkeen, ”ellei tapahdu jotain hyvin merkillistä”.

Sote-palvelut siirtyvät kunnilta hyvinvointialueille reilun puolen vuoden kuluttua. Rahoittajaksi tulee tällöin suoraan valtiovalta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE