Kotimaa

Hollannista Suomeen yli sata huumausaineita sisältänyttä posti- ja pikakuriirilähetystä

Timo Sparf
Timo Sparf
Timo Sparf

Tulli kertoo paljastaneensa yhteistyössä Hollannin poliisin kanssa hollantilaisen huumausaineiden salakuljetus- ja levitysorganisaation. Tullin mukaan organisaatio lähetti Hollannista Suomeen yli sata huumausaineita sisältänyttä posti- ja pikakuriirilähetystä. Takavarikoitujen huumausainelähetyksien katukauppa-arvo olisi ollut noin 415 000 euroa.

Tulli takavarikoi alkukesällä useita huumausaineita sisältäneitä postilähetyksiä, jotka sama henkilö oli lähettänyt Hollannista eri puolille Suomea. Lähetyksistä takavarikoitiin yhteensä yli 1 300 grammaa alfa-PVP:ta, noin 9 500 ekstaasitablettia sekä noin 100 grammaa kokaiinia ja 200 grammaa amfetamiinia.

Tullin tietojen perusteella Hollannissa käynnistettiin viranomaisoperaatio, jonka aikana otettiin kiinni seitsemän ihmistä ja takavarikoitiin muun muassa ekstaasitabletteja, kokaiinia ja MDMA-jauhetta.

Suomessa on esitutkinnan aikana ollut vangittuna yli kymmenen henkilöä, kertoo Tulli. Yhteensä rikoksesta epäillään lähes sataa henkilöä Suomessa, Hollannissa ja Saksassa.

Tullin esitutkinnassa selvisi, että huumausaineiden tilaamiseen on käytetty TOR-verkkoa ja useat huumausaine-erät oli maksettu virtuaalivaluutta bitcoineilla.

Tulli on tutkinut huumausaineiden salakuljetusta ja levitystä useana törkeänä huumausainerikoksena ja huumausainerikoksena. Rikoskokonaisuuden esitutkinta Suomessa on nyt valmistunut ja osa tapauksista on siirtynyt syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat