Nyheter

Höstmöte och jubileum för Karis Svenska Pensionstagare

Foto: Erik Ekman
Marianne Laxén höll festtalet.

Karis Svenska Pensionstagares stadgeenliga höstmöte den 18.10 förlöpte utan några större förändringar med sedvanliga ärenden som godkännande av verksamhetsplan och budget och en hel del personval som krävs för en välfungerande förening.

ABL

 

 

Maj Granroth valdes till ordförande för år 2023. I styrelsen sitter René Lundqvist, Lars Björklund, Anne Backman, Ulla-Britt Rudnäs, Gun Danielsson, Beatrice Sjöström-Ström och Beatrice Lönnberg (ny). Ersättare Regina Vikman och Börje Björklund. Styrelsen konstituerar sig senare.

Erik Ekman med Maj Granroth som ersättare fortsätter i Pensionstagarnas PCF:s styrelse medan Maj Granroth, Anneli Böckerman och Anne Backman med ersättarna Beatrice Sjöström-Ström och Regina Vikman fortsätter i representantskapet.

Verksamhetsgranskare är Märta Dammert med Ulrich Wikström som ersättare och föreningens förslag till medlem i Raseborgs äldreråd är Anneli Böckerman.

Rättstandläkare Helena Ranta föreläste under rubriken Brott, straff och rättvisa vid medlemsmötet den 1.11.

Den 15.11 var det dags för föreningens 40-årsjubileum som hölls på Restaurang Socis för inbjudna medlemmar och representanter för grannföreningarna. Efter hälsningstal av ordförande Maj Granroth följde festtalet som hölls av Marianne Laxén (PCF:s svenska distrikt) och berörde många viktiga händelser i föreningens verksamhet. Erik Ekman som gjort en fortsättning på föreningens historik som Veikko Wigren gjorde inför 30-årsjubileum presenterade materialet som försetts med många bilder.

Så följde festmiddag och underhållning av FestDuo Polina & Sergei.

René Lundqvist, Marita Thesslund, Beatrice Sjöström-Ström, Anneli Böckerman, Erik Ekman, Ulla-Britt Rudnäs och Gun Danielsson tilldelades förbundets silvermärke. Maj Granroth erhöll guldmärket och Leif Ström, Maire Björklund och Regina Vikman fick distriktets standar.

Den 3.12. åker vi till Svenska Teatern för att njuta av den musikaliska komedin ”Evigt ung” och den 20.12 firas sedvanlig julfest.

Erik Ekman

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE