Kotimaa

Hovioikeus antaa tänään ratkaisunsa uusnatsin hyppypotkusta – syyttäjä vaatii 5,5–6 vuoden vankeutta

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Helsingin hovioikeus antaa tänään ratkaisunsa Helsingin Asema-aukion hyppypotkusta. Käräjäoikeus tuomitsi joulukuussa 2016 toista miestä potkaisseen uusnatsiaktiivin kahdeksi vuodeksi vankilaan törkeästä pahoinpitelystä. Uhri kuoli päiviä myöhemmin sairaalassa. Tuomioistuin ei löytänyt näyttöä siitä, että Jesse Eppu Oskari Torniainen olisi syyllinen uhrin kuolemaan.

Torniainen on odottanut hovioikeuden ratkaisua vapaalla jalalla. Syyttäjä vaatii Torniaiselle hovissa 5,5–6 vuoden vankeutta törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Syyttäjä on kertonut aiemmin hovikäsittelyssä vaativansa rasistisen motiivin soveltamista rangaistuksen koventamisperusteena, sillä uhri vastusti syyttäjän mukaan käräjäoikeuden sittemmin lakkauttaman Pohjoismaisen vastarintaliikkeen ideologiaa ja näytti sen.

Syyttäjän mukaan käräjäoikeus on viitannut tuomiossaan vanhaan lakiin, kun se ei ole hyväksynyt rasistista motiivia koventamisperusteeksi. Ideologian vastustaminen oli syyttäjän mukaan syynä potkulle.

Torniainen on itse kertonut suojelleensa läheistä kaveriaan, johon uhri hänen mukaansa kohdisti väkivallan uhkaa. Tarkoitus oli Torniaisen mukaan potkaista mies pois häiritsemästä.

Erimielisyyttä syyttäjän ja Torniaisen välillä on myös siitä, vaikuttiko uhrin päihtymys ja hoidon keskeyttäminen tapahtumien kulkuun ja uhrin kuolemaan.

Hyppypotku tapahtui syyskuussa 2016.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat