x

Hovioikeus mätkäisi entiselle huippupelaajalle sakot pahoinpitelystä — taustalla riita asunnon kuvaamisesta

Kuva: Lehtikuva

Helsingin hovioikeus on tuominnut ex-jääkiekkoilija Ossi Väänäsen, 36, pahoinpitelystä sakkoihin. Hän sai Seiska-lehden toimittajan pahoinpitelystä 20 päiväsakkoa, mikä hänen tuloillaan on 2 340 euroa.

Oikeuden mukaan Väänänen oli tullut viime vuoden elokuun alussa Espoossa tielle kiihdyksissä kohti kuvannutta toimittajaa, tarttunut kiinni ja heittänyt maahan. Uhrin yläraaja kipeytyi.

Väänänen oli kiihtynyt siitä, että mies kuvasi hänen asuntoaan. Mies oli tehnyt työtään eikä ollut menetellyt lainvastaisesti, hovioikeus toteaa. Pahoinpitely ei oikeuden mukaan kuitenkaan ollut väkivallaltaan erityisen vakava.

Hovioikeus katsoi, että uhrin kertomusta tukivat useat seikat. Tämä oli esimerkiksi pian tapahtuneen jälkeen soittanut päätoimittajalle ja kertonut pahoinpitelystä. Lisäksi uhri kävi lääkärissä ja hänen vammoistaan oli valokuva. Uhri myös kertoi asioista samalla tavoin asian käsittelyn eri vaiheissa.

Aiemmin Espoon käräjäoikeus hylkäsi pahoinpitelysyytteen. Se katsoi, että Väänäsen esittämä vaihtoehtoinen selitys tapahtumien kulusta oli mahdollinen eikä sitä voitu sulkea pois.

Hovioikeus tuomitsi Väänäsen myös maksamaan oikeudenkäyntikuluja sekä 500 euroa korvauksia uhrille.

Väänänen itse ei halunnut tulla kuulluksi tapahtumista. Esitutkinnassa Väänänen sanoi, että oli käskenyt miehen poistua ja että tämä oli kompastunut ja kaatunut.

STT–PÄIVI PAJU

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Paalupaikan vienyt Hamilton kehuu Bottasta

Kuva: LEHTIKUVA / AFP PHOTO / William West
Valtteri Bottas kaasutteli Australian aika-ajoissa kolmanneksi.

Valtteri Bottas oli kolmas ja Kimi Räikkönen neljäs F1-kauden avauskilpailun aika-ajossa Australiassa.

Paalupaikan vei Bottaksen Mercedes-tallitoveri Lewis Hamilton. Aika-ajon toiseksi kaasutti Räikkösen Ferrari-tallitoveri Sebastian Vettel.

Bottas hävisi Hamiltonille 0,293 sekuntia. Räikkösen ero kärkeen oli 0,845 sekuntia.

Räikkönen valitteli aika-ajon aikana tallille ajokkinsa takapään käyttäytymistä.

Hamiltonille paalupaikka oli jo hänen F1-uransa 62:s.

– Viikonloppu on sujunut fantastisesti tähän mennessä. Olen ylpeä tallin puolesta. He ovat tehneet kovasti töitä ennen kauden alkua. Myös Valtteri teki hienoa työtä, Hamilton sanoi lehdistötilaisuudessa.
Vettelin mukaan Ferrarilla on käytössään hyvä auto.

– Ajamiseeni en ole täysin tyytyväinen, hän totesi lehdistötilaisuudessa.

”Ei ollut ideaali sijoitus.”

Myöskään Bottas ei ollut täysin tyytyväinen suoritukseensa.

– Ei ollut ideaali sijoitus. En saanut ajettua täydellisiä kierroksia. Olen silti ylpeä tallistamme. Kova työ on kannattanut ja taistelemme ihan kärjessä, Bottas sanoi.

Red Bullin hollantilaiskuljettaja Max Verstappen oli aika-ajon viides. Hänen australialainen tallitoverinsa Daniel Ricciardo ajoi ulos radalta ja törmäsi ratavalliin viimeisellä aika-ajojaksolla.

Ricciardo ei loukkaantunut törmäyksessä. Kotikisassaan ajava Ricciardo pahoitteli vuolaasti ajovirhettään Red Bull -tallille.

Romain Grosjean ylsi Haas-tallin ajokilla peräti kuudenteen lähtöruutuun. McLarenin espanjalaistähti Fernando Alonso ei selviytynyt viimeiselle aika-ajojaksolle.

F1-kauden avauskilpailu ajetaan huomenna aamulla Suomen aikaa.

Spiegel: Beckenbauer syyttäjän kuultavana – Epäilyt vilpistä MM-kisojen myöntämisessä Saksalle vahvistuvat

Epäilyt lahjonnasta vuoden 2006 jalkapalloilun MM-kisojen myöntämisessä Saksalle vahvistuvat, uutisoi Der Spiegel.

Saksalaislehti on saanut haltuunsa 23. kesäkuuta 2000 tehdyn sopimuksen, jonka mukaan mediayhtiö KirchMedia sitoutui maksamaan kaksi miljoonaa dollaria libanonilaiselle Elias Zaccourille palkkiona konsultoinnista kisojen kuvaoikeuksista.

Sopimus tehtiin kolmetoista päivää ennen kuin vuoden 2006 MM-kisat myönnettiin Saksalle. Runsaat kaksi viikkoa aiemmin KirchMedia oli jo tehnyt ensimmäisen sopimuksen Zaccourin kanssa, mutta siinä palkkio oli vielä miljoona dollaria.

Zaccourilla ei Spiegelin mukaan todellisuudessa ollut mitään tekemistä MM-kisojen kuvaoikeuksien kanssa. Sen sijaan hän oli Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan avainmiesten Jack Warnerin ja Mohamed Bin Hammamin luottomies.

Warner, Fifan entinen varapuheenjohtaja, sai 2015 Fifalta elinikäisen toimintakiellon korruption takia. Bin Hammam kuului Fifan hallitukseen vuonna 2000, kun MM-kisat myönnettiin Saksalle.

Salainen 10 miljoonan frangin rahasto.

MM-lopputurnauksen järjestelykomitean puheenjohtajana toiminut Franz Beckenbauer oli torstaina Sveitsin liittovaltion syyttäjänviraston kuultavana.

Syyttäjänvirasto on aiemmin kertonut epäilevänsä Beckenbaueria petoksesta, rahanpesusta ja väärinkäytöksistä. Beckenbauer on kiistänyt syyllisyytensä.

Spiegel väitti jo lokakuussa 2015, että turnauksen järjestelyoikeuksien ostamiseen käytettiin salaista, 10 miljoonan Sveitsin frangin (6,7 miljoonan euron) rahastoa.

Kesäkuussa 2000 Zürichissä pidetyssä valintakokouksessa Saksa voitti ratkaisevalla kolmannella äänestyskierroksella Etelä-Afrikan äänin 12–11 saatuaan taakseen Fifan hallituksen eurooppalais- ja aasialaisäänet.

Rahat salaiseen kassaan hoiti silloinen Adidaksen johtaja Robert Louis-Dreyfus, joka siirsi salaiselle tilille 10,3 miljoonaa Sveitsin frangia. Rahoja ei koskaan ilmoitettu hakukomitean ja myöhemmin kisojen järjestelykomitean kirjanpidossa.

Vuonna 2005 Louis-Dreyfus vaati rahoja takaisin. Saksan järjestelykomitea hoiti rahojen takaisinmaksun huomaamattomasti Fifan avustuksella. Järjestelykomitea siirsi Fifalle 6,7 miljoonaa euroa Fifalle maksuna suunnitteilla olleesta Fifa-avajaisgaalasta, joka myöhemmin peruttiin. Fifa siirsi rahat Louis-Dreyfusille.

Viime vuonna Spiegel paljasti, että Franz Beckenbauer sai työstään järjestelytoimikunnassa yli viiden miljoonan euron palkkion, vaikka oli kertonut työskennelleensä ilman palkkiota.

Keskustelua aiheesta

Aika-ajot ajettu – suomalaiset hyvistä asetelmista Australian F1-kisaan

Kuva: LEHTIKUVA / AFP PHOTO / William West
Kimi Räikkönen oli aika-ajojen neljäs.

Valtteri Bottas oli kolmas ja Kimi Räikkönen neljäs F1-kauden avauskilpailun aika-ajossa Australiassa.

Paalupaikan vei Bottaksen Mercedes-tallitoveri Lewis Hamilton. Aika-ajon toiseksi kaasutti Räikkösen Ferrari-tallitoveri Sebastian Vettel.

F1-kauden avauskilpailu ajetaan huomenna aamulla Suomen aikaa.

Keskustelua aiheesta

Mestarivalmentajan purkaus kurinpitokäsittelyyn – Jatkoaika: Haukkui pedofiiliksi

Kuva: Lehtikuva

Jääkiekkovalmentaja Raimo Summasen sanomiset keskiviikon pudotuspeliottelussa on asetettu Mestiksen kurinpitokäsittelyyn.

Mestis tiedottaa, että keskiviikkoillan Hermes–Espoo United-ottelun ensimmäisen erän lopussa tapahtui sanallinen välikohtaus.

Jatkoajan mukaan Summanen olisi haukkunut Hermeksen valmentajaa Antti Karhulaa pedofiiliksi.

Espoo Unitedin omistaja Jussi Salonoja kertoi Ilta-Sanomille, että tapausta ruoditaan seuran sisäisessä palaverissa perin pohjin.

Mestis aikoo tiedottaa kurinpitopäätöksestä myöhemmin.

Espoo United voitti keskiviikon ottelun 3–2. Se johtaa puolivälierien ottelusarjaa voitoin 3–2. Ottelusarjan seuraava peli pelataan Espoossa perjantaina.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Urheilujournalismin legendalle, Demokraatin koripallokolumnistille Pentti Salmelle elämäntyöpalkinto

Urheilutoimittaja Pentti Salmi on palkittu Urheilutoimittajain Liiton Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustuksella. Marraskuussa 89 täyttävä urheilujournalismin Metusalem on aiemmin palkittu Pro Urheilu -mitalilla 2007.

Salmi teki aloitti journalistin uransa TUL-lehden toimittajana ja toimitussihteerinä vuosina 1946–1957 ja eteni Suomen Sosialidemokraatin urheiluvastaavaksi vuosiksi 1957–1972. Sen jälkeen hän siirtyi Yleisradioon, jossa hän työskenteli 1991 asti.

Tämän jälkeenkin hän jatkoi Koripallon vuosikirjan toimittamista aina 2010 asti, johon mennessä Salmi oli saanut täyteen 41 vuosikirjaa.

– Olen urheilutoimittajana aika monelta varmasti kysynyt, miltä nyt tuntuu. Joka päivä näyttää olevan juhlapäivä, kun eilen oli nimipäivä ja tänään tällainen tunnustus! Salmi sanoi Koripalloliiton sivuilla.

Salmi toimii edelleen Demokraatin koripallokolumnistina.

AVAINSANAT