HS-arvio: He ovat hallituksen heikoimmat lenkit

Jari Soini
Jari Soini

Helsingin Sanomien politiikan toimittajien mielestä sisäministeri Petteri Orpo (kok.) on ollut hallituksen kärkiministeri vaalikauden alkutaipaleella. Hän saa raadilta arvosanaksi 9.

”Hän esiintyy selkeästi ja osaa asiansa. Hän on asiallinen ja symppis ministeri, oppositiossakin kehutaan.”

Myös ulkoministeri Timo Soini (ps.) voi olla tyytyväinen tulokseensa. Hän saa HS-raadilta välitodistukseensa arvosanan 8.

”Soini, 53, viihtyy hyvin ulkoministerinä. Entisenä eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana ja europarlamentaarikkona hänellä ei ole ollut ongelmia asioiden haltuunotossa. Virkamiehet kehuvat hänen esiintymisiään ulkomailla.”

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) lukeutuvat hallituksen pahnanpohjimmaisiin arvosanalla 6. Myös Hanna Mäntylä (ps.) ja Juha Rehula (kesk.) saivat kutosen todistukseensa.

”Sipilän pitäisi oppia se, että hallituksessa ei voi sanella tai yksi ryhmä ei voi määrätä. Pitäisi yrittää tehdä kompromisseja.”

”Stubbilla ei ole oma puolue hallussaan, mutta haastajia tuskin tulee ensi kesän puoluekokoukseen. Stubb tähdännee kansainvälisiin tehtäviin.”

Demokraatin tekemässä kyselyssä SDP:n puoluevaltuusto arvioi ministerit samansuuntaisesti.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat