Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri lähtee ehdolle eduskuntavaaleihin – ”Haluan SDP:n olevan ohjaksissa, kun päätetään Suomen suunnasta”

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (sd.) lähtee ehdolle eduskuntavaaleihin. Uudenmaan sosialidemokraatit nimesi Kumpula-Natrin ehdokkaakseen torstai-iltana. Kumpula-Natrin ehdokkuuden varmistuminen täyttää SDP:n ehdokaslistan Uudellamaalla.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kumpula-Natri on ollut europarlamentaarikkona vuodesta 2014 lähtien. Sitä ennen hän toimi 11 vuotta kansanedustajana, mutta tuolloin hän edusti Vaasan vaalipiiriä. Kumpula-Natrin ehdokkuudesta kertoi ensin Helsingin Sanomat.

– EU:ssa on iso murros käynnissä, ja työ täällä tuntuu merkitykselliseltä. Mutta toisaalta Suomi on murroksessa niin isosti mukana, että olisi todella kiinnostavaa tehdä sitä myös sisältä päin, Kumpula-Natri sanoo lehdelle.

HS:n mukaan Kumpula-Natrin päätökseen lähteä ehdolle vaikutti myös se, että vuonna 2019 alkaneella edustajakaudella hänen perheensä ei ole enää asunut Brysselissä.

Uudenmaan SDP:n tiedotteessa kerrotaan, että Uusimaa on Kumpula-Natrille tuttu ennen Brysseliin siirtymistä. Eduskuntavuosina perhe asui kahdeksan vuotta kakkoskotiaan Vantaalla. Viime europarlamenttivaaleissa 13 000 ääntä Uudeltamaalta.

– Näissä vaaleissa ratkaistaan, kenen johdolla rakennamme Suomen tulevaisuutta. Niin maailma kuin Suomikin elävät murrosta, jossa vihreä ja teknologinen murros ovat vääjäämättömiä, Miapetra Kumpula-Natri sanoo tiedotteessa.

– Reilu siirtymä luo ja turvaa työpaikkoja, on tärkeää pitää kaikki mukana. Ilmastotoimien tauottaminen tai lupaukset halvasta hiilestä ovat sen sijaan populismia. Haluan SDP:n olevan ohjaksissa, kun päätetään Suomen suunnasta turvallisuudessa, taloudessa ja työelämän tasa-arvossa, hän sanoo.

UUDENMAAN sosialidemokraatit iloitsevat saadessaan kokeneen poliitikon ehdokkaakseen. Piirijärjestön puheenjohtaja Joona Räsänen ja toiminnanjohtaja Jouni Gustafsson ovat tyytyväisiä Kumpula-Natrin ehdokkuudesta.

– Miapetra Kumpula-Natrin ehdokkuus tuo listallemme Uudellamaalla merkittävää osaamista ja kokemusta niin Suomen kuin Euroopan unionin päätöksenteosta ja mahdollistaa realistisesti kahdeksannen paikan tavoittelun, Räsänen kommentoi tiedotteessa.

– Kumpula-Natrin ehdokkuus juuri Uudellamaalla kertoo vaalipiirimme merkittävyydestä koko Suomen vaalitulokseen. Uusimaa selkeästi isoimpana vaalipiirinä on ratkaisevassa asemassa kenen johdolla keväällä muodostetaan hallitusta. Olemme valmiit vaalitaistoon, Jouni Gustafsson sanoo.

MIKÄLI Kumpula-Natri, 50, valitaan eduskuntaan, hänen tilalleen europarlamenttiin nousee entinen kansanedustaja Satu Taavitsainen.

Suomen 14 euroedustajasta kevään eduskuntavaaleissa ovat ehdolla myös perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja vihreiden Alviina Alametsä.

Demokraatti / STT

Muokattu 3.2. klo 8.04: juttua ja otsikkoa täydennetty kauttaaltaan Uudenmaan SDP:n tiedotteen annilla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE