Politiikka

HS: Eutanasian kannatus suurinta perussuomalaisten parissa

Thinkstock
Thinkstock
Thinkstock

Sekä eutanasian vastustajien että kannattajien määrä näyttäisi vähentyneen, kertoo Helsingin Sanomien teettämä kysely. Sen sijaan epävarmojen osuus on kasvanut.

Kyselyyn vastanneista kansalaisista 9 prosenttia ei hyväksyisi eutanasiaa, kun aiemmassa kyselyssä huhtikuussa kysymykseen vastasi kielteisesti 14 prosenttia vastaajista.

Kuolinavun parantumattomasti sairaille sallisi nyt 73 prosenttia suomalaista, kun keväällä vastaava luku oli 77 prosenttia.

Mielensä muuttaneet näyttäisivät siirtyneen niihin, jotka eivät osaa kertoa, kuinka asiassa tulisi toimia. Epävarmojen osuus on noussut 10 prosentista 18 prosenttiin.

Eläkeläiset, akateemisen tutkinnon suorittaneet ja itä- sekä pohjoissuomalaiset kannattavat eutanasiaa vähemmän kuin nuoremmat, peruskoulutetut ja pääkaupunkiseudulla asuvat.

Puoluekartalla ääripäissä ovat perussuomalaiset ja keskustalaiset. Perussuomalaisista kuolinavun sallisi yli 91 prosenttia, keskustalaisista vain 54 prosenttia. Sosialidemokraateilla vastaava lukema on 73 prosenttia.

Kantar TNS tiedusteli asiaa Helsingin Sanomien toimeksiannosta noin 1 100 suomalaiselta marraskuun loppupuolella.

Haastatelluilta kysyttiin, pitäisikö parantumatonta, kuolemaan johtavaa tautia sairastavalla mielestänne olla oikeus kuolinapuun.

Tutkimuksen virhemarginaali on 2,9 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat