Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

HS-gallup huumeista: näkemykset rankaisemisesta eroavat selkeästi ikäryhmittäin

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Puolet suomalaisista jatkaisi edelleen kaikkien huumeiden käytöstä rankaisemista, ilmenee Helsingin Sanomien teettämästä kyselystä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Vastaajista 31 prosenttia vapauttaisi käytön vain kannabiksen osalta. 11 prosenttia vastaajista puolestaan sallisi kaikkien huumausaineiden käytön.

Lehden mukaan näkemykset eroavat suuresti ikäryhmittäin. Vanhemmat ikäluokat vastustavat rankaisemisesta luopumista, ja nuoremmat kannattavat sitä ainakin kannabiksen osalta.

Valtaosa keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten kannattajista jatkaisi kaikkien huumeiden käytöstä rankaisemista.

Enemmistö vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajista luopuisi joko kannabiksen tai kaikkien huumeiden käytöstä rankaisemisesta.

SDP:n kannattajissa on hieman enemmän dekriminalisoinnin kannattajia kuin vastustajia, mutta ero ei ole merkittävä, HS kirjoittaa.

HS-gallupissa kysyttiin myös, pitäisikö kannabiksen myynti sallia niin, että viranomaiset voisivat säännellä myyntitoimintaa tupakan ja alkoholin tapaan. Vastaajista 51 prosenttia vastustaa kannabiksen myynnin sallimista ja 35 prosenttia kannattaa sitä.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS internetpaneelissa 18.–23. kesäkuuta. Haastattelujen kokonaismäärä on 1  027. Virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE