Politiikka

HS-gallup: SDP yhä tukevasti toiseksi suurin puolue

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

Kokoomus pysyy Suomen suosituimpana puolueena, selviää Helsingin Sanomien julkaisemasta mielipidemittauksesta. Kokoomuksen kannatus on tutkimuksen mukaan 21,9 prosenttiyksikköä. Puolueen kannatus laski hieman joulukuun mittauksesta.

Myös SDP säilyttää asemansa verrattuna edelliseen tutkimukseen. Sosialidemokraattien kannatus pysyy 19 prosenttiyksikössä, joka oikeuttaa mittauksessa toiseen tilaan. Keskusta puolestaan lisäsi hieman kannatustaan ja nousi vihreiden ohi kolmanneksi suosituimmaksi puolueeksi. Keskustan kannatus oli HS:n mittauksessa 15,6 prosenttiyksikköä vihreiden kannatuksen ollessa 15,5 prosenttiyksikköä.

Perussuomalaisten ja vasemmistoliiton kannatukset pysyivät kannatusmittauksessa lähellä toisiaan. Vasemmistoliitto on mittauksen mukaan maan viidenneksi suosituin puolue 8,8 prosenttiyksikkön kannatuksella. Perussuomalaisten kannatus on puolestaan 8,1 prosenttiyksikköä.

Myöskään ennen joulua perustetun sinisen puolueen kannatuksessa ei ole tapahtunut suurta muutosta, puolue on pahnan pohjimmainen RKP:n ja kristillisdemokraattien jälkeen 1,5 prosenttiyksikön kannatuksessa.

Helsingin Sanomien mielipidemittauksesta selviää, että presidentinvaalit eivät näytä vaikuttaneen puolueiden kannatukseen.

Tutkimuksen teki tutkimusyritys Kantar TNS Helsingin Sanomien tilauksesta ja siihen haastateltiin puhelimitse 2 416 henkilöä. Aineisto kerättiin 12.12.2017–18.1.2018. Suurimpien puolueiden kohdalla tutkimuksen virhemarginaali on noin 2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Aiheesta lisää hetken kuluttua.

Juttua on päivitetty klo 14:23.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat