Politiikka

HS: Helsinkiläismies paljasti, kuinka olla saamatta työpaikkaa – ”Haastattelussa täytyy olla riittävän epäkiinnostuneen oloinen” – sitten kävi hassusti

Kuvituskuvaa: ei liity tapaukseen.
Kuvituskuvaa: ei liity tapaukseen.
Kuvituskuvaa: ei liity tapaukseen.

Helsinkiläinen Ossi Nyman välttelee töitä, koska ei halua tulla pakotetuksi vastenmielisiin hommiin, kertoo Helsingin Sanomat.

Nymanin mielestä on merkittävä ihmisoikeusloukkaus, että ihmisiä, hän mukaan lukien, pakotetaan töihin. Hän näkee itsensä esitaistelijana.

”Työkkäristä soitetaan tasaisin väliajoin, että pitää mennä johonkin työhaastatteluun. Sinne on pakko mennä, muuten he katkaisevat tuet. Haastattelussa täytyy olla riittävän epäkiinnostuneen oloinen, ettei vahingossa saa työpaikkaa.”

Nyman sanoo, että ”aika pitkälle pääsee näin: kun he kysyvät, miksi hait tätä työtä, niin sanoo, että työkkäri pakotti.”

Nymanin mielestä suuri osa työstä on turhaa.

”Siitä, että myy Kiinassa valmistettua muoviroskaa jossain Flying Tigerissa on ihmisille ja ihmiskunnalle enemmän haittaa kuin hyötyä. Silti tällaista toimintaa arvostetaan, koska se luo työpaikkoja ja tuottaa verovaroja.”

Nyman jatkaa ryöpytystä sanomalla, että tämä on niin älytön järjestelmä, että sen luulisi romahtavan itsestään.

”Mutta ei se romahda. Ihmiset siinä romahtaa, ja ekosysteemit.”

Myöhemmin perjantaina HS jatkoi tarinaa kertomalla, että Nymanin kommenttien takia TE-toimisto aloittaa tutkinnan, jonka ajaksi tuki katkaistaan. Tutkinta kestää todennäköisesti joitain päiviä.

Uudenmaan TE-toimiston johtaja Jarmo Ukkonen sanoo lehdelle, että jos henkilö omalla toiminnallaan osoittaa haluttomuutta ottaa työtä tai koulutusta vastaan, häneltä voidaan evätä työmarkkinatuki.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat