Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

HS kävi läpi Sauli Niinistön Twitter-tykkäykset – listan kärkeen nousi Demokraatin edeltäjän edesmennyt pääkirjoitustoimittaja Matti Linnanahde

Lehtikuva
Sauli Niinistö.

Helsingin Sanomat on käynyt läpi tasavallan presidentin Sauli Niinistön kaikki 600 Twitter-tykkäystä ja koettanut analysoida, minkälaisista asioista presidentti ”tykkää”.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kenties hieman yllättäen henkilöistä eniten tykkäyksiä on saanut Demokraatin edeltäjän Uutispäivä Demarin pääkirjoitustoimittajan Matti Linnanahteen twiitit. Linnanahde kuoli viime kesäkuussa äkilliseen sairauteen 70-vuotiaana.

Matti Linnanahde.

Niinistö on tykännyt Linnanahteen twiiteistä jopa enemmän kuin rouva Jenni Haukion twiiteistä. Linnanahde on listan ykkösenä 21 tykkäyksellä, Haukio toisena 17 tykkäyksellä ja Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin sekä Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola kolmansina 15 tykkäyksellä.

Aiheista turvallisuuspolitiikka ja jalkapallo ovat presidentin suosikkeja.

”Poliitikon tapauksessa tykkäys on kiinnostavalla tavalla strategisen toiminnan työväline”, sanoo sosiaaliseen mediaan perehtynyt tutkijatohtori Salla-Maaria Laaksonen Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksesta HS:lle.

”Tykkäys voi olla kannustamista tai esille nostamista tai se voi olla kiittämistä. Kuvittelisin, että tasavallan presidenttimme miettii tarkkaan, mistä tykkää”, Laaksonen sanoo.

Presidentti itse kommentoi juttua lehdelle.

”Useimmiten kai jonkun kommentti on sellainen, että haluaa kannustaa sitä”, Niinistö sanoo HS:lle.

Kaikkia presidentin tykkäyksiä ei kuitenkaan pidä näin tulkita. Joskus tykkäys tulee twiittiin vain vahingossa, Niinistö sanoo lehdelle.

”Aika usein se on vain kiitos, jos huomioivat minut”, Niinistö sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
24.9.2020
Hallitus neuvottelee rajoitustoimista ensi tiistaina – Pekonen toivoo alueilta ripeitä toimia‚ Saarikko pitäisi yökerhojen aukiolojen tarkastelua vastuullisena
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE