Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

HS: Kokoomuksen sisäinen äänestäjäselvitys paljasti – tässä on kovin kilpailija kuntavaaleissa

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo.

Kokoomuksen vuoden lopulla teettämän sisäisen äänestäjäselvityksen mukaan puolue käy ylivoimaisesti tärkeimmän kamppailun kuntavaalien äänistä perussuomalaisten kanssa.

Demokraatti.fi

Asiasta kertovan Helsingin Sanomien mukaan äänestäjärajapintoja koskenut tutkimus selvitti mistä puolueista kokoomus voisi saada äänestäjiä ja mihin se voi äänestäjiä menettää.

HS:n mukaan perussuomalaisista mahdollisesti kokoomukseen liikkuvia äänestäjiä on murskaenemmistö vihreisiin verrattuna. Perussuomalaiset on kokoomuksen ykkösvastustaja sekä kaupungeissa, kehyskunnissa että maaseudulla. Vihreiden kanssa kamppaillaan lähinnä Helsingissä ja joiltain osin muutamissa suurissa kaupungeissa.

HS:n tietojen mukaan perusporvarillinen blokki – johon kuuluu perussuomalaisten lisäksi pääasiassa keskusta – kattaa jopa noin 80 prosenttia kokoomuksen äänestäjärajapinnasta.

Vihreiden, demareiden ja muiden puolueiden osuus on alle viidenneksen. Vihreiden osuus on vain 5–7 prosenttia, eli rajapinta kokoomukseen on pienempi kuin demareilla.

Kokoomuksen johto on HS:n mukaan päättänyt kirkastaa puolueen ”perusporvarillista” eli melko arvokonservatiivista talousoikeistolaista viestiä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Toimituksen kommentit
23.1.2021
Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE