Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

HS: Pienpanimoiden etämyynti koronatukitoimena on hylätty

Pienpanimoiden etämyynti koronatukitoimena on kuopattu lopullisesti, kertoo Helsingin Sanomat.

Demokraatti.fi/STT

Lehden saamien tietojen mukaan hallituspuolueiden kärkiministerien muodostama viisikko käsitteli asiaa eilen.

STT:n mukaan keskusteluissa päädyttiin hallituslähteen mukaan lopullisesti siihen, että etämyynnin mahdollistaminen väliaikaisena koronatoimena ei onnistu.

Oikeusministeriössä oli todettu jo aiemmin, että etämyynnin mahdollistaminen ei ole toimi, joka voitaisiin kiireellisenä koronatoimena tehdä. Toisaalta taas normaalina lainsäädäntönä se olisi pitkä ja vaikea prosessi.

Hallituslähteestä kerrotaan myös, että olisi voinut olla vaikeaa perustella eduskunnalle, miksi juuri pienpanimoiden tukeminen on niin kiireellinen asia.

Etämyyntioikeuden sijaan tavoitteena on hallituslähteen mukaan suunnitella muita, pysyvämpiä keinoja pienpanimoiden tukemiseksi. Esimerkiksi alkoholiverotuksen keinoin voitaisiin löytää keinoja auttaa niitä. Näitä pohditaan nyt valtiovarainministeriössä.

Keskustelu etämyynnistä alkoi huhtikuussa, kun Pienpanimoliitto vetosi hallitukseen, että koronasta kärsivälle alalle sallittaisiin niiden itse tuottamien alkoholijuomien etämyynti. Nykyisellä alkoholilailla etämyynti ei ole mahdollista, vaan myynnin on tapahduttava panimossa.

Toukokuussa hallituspuolueiden puheenjohtajat päättivät, että hallitus aloittaa valmistelun etämyynnin sallimiseksi. Sen jälkeen hallituspuolueista ei kuitenkaan löytynyt yhteistä linjausta siitä, miten asiaa edistettäisiin.

STT–Saila Kiuttu

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
10.8.2020
Tämä lasikatto on vielä rikkomatta – Maria Teikari pyrkii Akavan johtoon: ”Lopullinen kimmoke oli huoli ay-liikkeen tulevaisuudesta”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE