Politiikka

SDP:n Lindtman tyrmää keskustan pelin – ”Jopa omien virheiden syyllinen on aina joku muu”

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

SDP:N eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtman tyrmää keskustalaisten tekemän kantelun Krista Kiurusta.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan keskustalaiset jäsenet ovat tehneet tänään puheenjohtaja Krista Kiurun (sd.) toiminnasta kantelun puhemiesneuvostolle.

Kantelun on allekirjoittanut myös Vesa-Matti Saarakkala (sin.). Kokoomusedustajia ei puolestaan ole allekirjoittanut kannetta.

Kirjeen allekirjoittajat kertovat olevansa huolissaan valiokunnan toimintakyvystä. Heidän mukaansa Kiuru on puheenjohtajana viivyttänyt valiokunnan työtä ja estänyt neljästi äänestyksen valiokunnan aikatauluista, asiantuntijakuulemisista tai keskustelun jatkamisesta.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin mukaan keskustan valitus puhemiesneuvostolle kertoo siitä, että keskusta on mennyt paniikkiin gallup-lukujen takia.

”Sen sijaan, että keskustan kansanedustajat keskittyisivät tekemään huolellista lainsäädäntötyötä, he etsivät jälleen kerran syyllisiä muualta. Tätä samaa valitusvirttä on kuunneltu koko kevät ja kesä. Keskustan peili on hukassa, sillä jopa omien virheiden syyllinen on aina joku muu. Keskustan operaation  puoluelähtöisyydestä kertoo, etteivät edes hallituspuolueet lähteneet siihen kokonaan mukaan – kokoomus ei laisinkaan.”

”Fakta on se, että hallituksen sotemallin viivästyminen kahteen kertaan johtuu vain ja ainoastaan hallituksesta itsestään. Syynä on se, että Sipilän hallituksen poliittinen lehmänkauppa ajoi kaiken muun edelle.”

Lindtman puolustaa sosiaali- ja terveysvaliokunnan ja valiokunnan puheenjohtaja Kiurun asiallista työskentelyä.

”Vaikka valiokunnan puheenjohtajana olisi ollut itse Suomi-Filmin Justiina, hallituksen aikataululla perustuslain vastainen malli ei olisi edennyt.”

Sote-valiokunta käsitteli sote-lakeja vielä tällä viikolla ja jäi tänään perjantaina kesätauolle. Työ jatkuu aiemmin sovitusti 20. elokuuta. Aikaisemmin tänään myös valiokunnan keskustalainen varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) tunnusti aikataulun tiukkuuden.

”Valiokunta on tehnyt kahdessa kuukaudessa kahden vuoden työmäärän. Kaikki poikkeuskeinot ovat olleet valiokunnan käytössä. Yli puolet valinnanvapauslainsäädännöstä menee uusiksi ja osa esityksestä ei vieläkään ole eduskunnassa. Nyt odotellaan kaiken lisäksi vastineen vastinetta. Keskustan paniikki johtuu gallup-lukujen lisäksi luultavasti myös siitä, että hallituksen päässä sote seisoo pahasti”, Lindtman sanoo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat