Kotimaa

HS: Tullin pääjohtajaa vastaan nostettu syyte – syynä esteellisyys

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Tullin pääjohtajaa Antti Hartikaista vastaan on nostettu syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta Helsingin käräjäoikeudessa, kertoo Helsingin Sanomat. Epäilty rikos liittyy pääjohtajaan esteellisyyteen, johon on ottanut kantaa myös eduskunnan apulaisoikeusasiamies.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies katsoi keväällä 2016, että pääjohtaja Hartikainen toimi vastoin hallintolakia. Hartikainen ei poistunut marraskuussa 2015 kokouksesta, jossa käsiteltiin epäsuorasti hänen puolisonsa määräaikaista virkasuhdetta.

Hallintolain mukaan virkamies ei saa osallistua asian käsittelyyn eikä olla läsnä sitä käsiteltäessä, jos hän on esteellinen.

Syyttömyysolettaman mukaan rikoksesta epäiltyä ja syytettyä on pidettävä syyttömänä, kunnes hänen syyllisyytensä on laillisesti näytetty toteen. Virkavelvollisuuden rikkomisesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

– Olemme saaneet tänään tiedon, että eduskunnan oikeusasiamiehen kevään 2016 päätökseen liittyen on nostettu syyte Tullin pääjohtajaa vastaan, valtiosihteeri Martti Hetemäki valtiovarainministeriöstä kertoo HS:lle.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat