Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

HS: valmiuslaki ei vastaa kunnolla nykypäivän turvallisuusuhkiin

LEHTIKUVA / LAURI HEINO

Turvallisuuskomitean laatiman selvityksen mukaan valmiuslaki ei nykyisellään kykene vastaamaan kunnolla useisiin nykypäivän turvallisuusuhkiin, kertoo Helsingin Sanomat.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

HS:n hankkima selvitys on laadittu valmiuslain uudistamista ajatellen, ja siinä on muun muassa otettu huomioon ministeriöiden valmiushenkilöstön havaitsemia puutteita nykyisessä laissa. Laki on tullut voimaan kymmenisen vuotta sitten.

Lain voimaantulon jälkeen yksi ilmenneistä ja komitean mainitsemista uhkista on laajamittaisen maahantulon sekä siirtolaisten käyttäminen painostamiseen.

Selvityksen mukaan maahantulon järjestämistä ei välttämättä kyetä tunnistamaan hyökkäys- tai painostustoiminnaksi, jolloin kynnys todeta maahantulo hyökkäykseksi on erittäin korkea demokraattisessa oikeusvaltiossa.

Eduskuntapuolueiden on tarkoitus kokoontua tänään keskustelemaan valmiuslain uudistamisesta.

Turvallisuuskomiteaa vetää puolustusministeriön kansliapäällikkö Jukka Juusti, ja komitean jäseninä on eri ministeriöiden ja turvallisuusviranomaisten korkeita virkamiehiä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE