Politiikka

HS: Vasemmistoliiton nuoret tempaisevat – ”Luokkatietoinen tutkimusmatka tarkkailemaan toisten ahkeruudesta hyötyviä”

Tapahtumajärjestäjien käsitys eristäytyneen yläluokan miljoostä Espoon Westendin "ökyalueilla"?
Tapahtumajärjestäjien käsitys eristäytyneen yläluokan miljoostä Espoon Westendin "ökyalueilla"?
Tapahtumajärjestäjien käsitys eristäytyneen yläluokan miljoostä Espoon Westendin "ökyalueilla"?

”Mielestämme on tärkeää muistuttaa, että suomalaisten keskuudessa elää toisten ahkeruudesta hyötyvä ja yhteistä etua polkeva ryhmä, vapaamatkustajien näkymätön joukko. Haluamme oppia lisää heidän elintavoistaan, lajityypillisistä ominaisuuksistaan ja levinneisyydestään”.

Näin kuuluu kutsu, kun Etelä-Suomen vasemmistonuoret järjestävät ensi lauantaina bussiretken pääkaupunkiseudun vauraimmille asuinalueille.

Ensimmäisenä asiasta uutisoineessa Helsingin Sanomissa ”safariopas” Veikka Lahtinen kuvailee retkeä karnevalistiseksi tempaukseksi.

Yläluokkasafariksi ristityn retken tapahtumakutsun mukaan kyseessä on ”luokkatietoinen tutkimusmatka yhteiskuntamme eksoottisimpaan ja tavallisille ihmisille tuntemattomaan kolkkaan, missä itsensä ökyalueille eristänyt yläluokka asustaa”.

Ennakkosuunnitelman mukaan ryhmä kiertää ainakin Helsingin Kuusisaaren, Espoon Westendin ja Kirkkonummen Sundsbergin kautta. Mukaan mahtuu 30–40 tarkkailijaa.

HS:n mukaan vasemmistonuoret perustelevat Yläluokkasafaria tällä hallituskaudella kasvaneilla tuloeroilla ja eriarvoisuudella.

Moni lukija saattaa ihmetellä, mitä tässä yhteydessä tarkoitetaan toisten ahkeruudesta hyötyvällä ja yhteistä etua polkevalla ryhmällä, vapaamatkustajien näkymättömällä joukolla.

Demokraatin tietojen mukaan suomalaiset käyvät palkkatöissä, yrittävät ja maksavat veroja niin pienituloisilla kuin enemmän vauraillakin asuinalueilla. Asuinpaikka ei tee kenestäkään jäsentä ”yhteistä etua polkevassaa ryhmässä” tai ”vapaamatkustajaksi”. Ei Itä-Helsingissä. Eikä Westendissä.

Vasemmistonuoret (entinen SKDL:n nuorisojärjestö Suomen Demokraattinen Nuorisoliitto) tekee vasemmistoliiton nuorisotyötä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat