Politiikka

HS: Yli sataatuhatta hyvätuloista odottaa veronkevennys – SDP:n Lindtman suivaantui

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman suivaantui Helsingin Sanomien julkaisemalle tiedolle, jonka mukaan reippaasti yli sataatuhatta suomalaista odottaa ensi vuodesta alkaen verotuksen tuntuva kevennys.

Lindtman kommentoi asiaa yhteisöviestipalvelu Twitterissä. Hän kysyy, ”mitähän ne hoitajat ja opettajat, jotka hallitus painosti luopumaan lomarahoista, ajattelevat” hyväosaisille tarjoituista verohelpotuksesta.

Hallituksen on HS:n tietojen mukaan määrä palauttaa ensi vuodesta lähtien hyvätuloisilta perittävän solidaarisuusveron alaraja jälleen 90 000:een euroon. Vuonna 2015 hallitus päätti tiputtaa solidaarisuusveron alarajan 72 300 euroon, mutta päätös koski vain vuosia 2016 ja 2017. Lehden tietojen mukaan hallitus ei aio uusia kiristyspäätöstä.

Kiristyspäätöksen uusimatta jättäminen johtaa siihen, että noin satatuhatta suomalaista tippuu pois niin kutsutun solidaarisuusveron piiristä.

Jakovaraa ei syksyn budjettiriihessä ole.

Aikaisemmin tänään pidetyssä tiedotustilaisuudessa valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) totesi, että Suomen talouskasvu on väkevää ja laaja-alaista ja hallitus pääsee tavoitteeseensa velkaantumisen taittamiseen vuoteen 2019 mennessä.

Orpo kuitenkin lisäsi, että jakovaraa ei syksyn budjettiriihessä ole. Jokaista esitystä täytyy Orpon mukaan peilata sen mukaan, miten se lisää työllisyyttä ja luo pohjaa talouskasvulle.

Verotuksen kokonaisuuden hän sanoi STT:n tietojen mukaan ratkaistavan budjettiriihessä, sillä sille on tärkeää hänen mukaansa saada hallituksen yhteinen näkemys.

Orpon mukaan ratkaisuja mietitään palkansaajan ostovoimaa sekä julkisen talouden kestävyyttä silmällä pitäen. Valtion verokertymä on kasvanut, mutta Orpon mukaan rahaa uusiin menoihin ei juuri ole.

Orpo puhui tiedotustilaisuudessa valtiovarainministeriön sisäisen budjettineuvottelun päätteeksi. Neuvottelut jatkuvat vielä huomenna.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat