Politiikka

HSL: Metrot, raitiovaunut ja liki koko bussiliikenne pysähtyy pääkaupunkiseudulla perjantaina

Metrot, raitiovaunut ja liki koko bussiliikenne pysähtyy HSL-alueella perjantaina SAK:n mielenilmauspäivän takia, kertoo HSL.

Sen verkkosivujen mukaan niiden liikenne käynnistyy normaalisti lauantaiaamuna. Pääosa bussiliikenteestä jää perjantaina ajamatta HSL-alueella kello 03–18.

  • Metro ei liikennöi koko liikennöintivuorokautena
  • Raitiovaunut eivät liikennöi koko liikennöintivuorokautena
  • Bussit eivät pääosin kulje kello 03-18 välillä
    • Joitakin bussivuoroja ajetaan, mutta tästä tiedotetaan myöhemmin tapauskohtaisesti.
  • Lähijunat kulkevat normaalisti

HSL kertoo, että on odotettavissa, että bussiliikenne käynnistyy perjantaina mielenilmauksen jälkeen klo 18 alkaen vaiheittain, mutta myöhäisillan bussiliikenne sekä bussien yöliikenne ajetaan perjantai-iltana jo normaalisti.

Raitiovaunu- ja metrohenkilöstö kuuluu Julkisten ja hyvinvointialan liittoon JHL:ään. JHL on kannustanut jäseniään osallistumaan aktiivimallia koskevaan poliittiseen mielenilmaisuun, mutta ei menemään päiväksi lakkoon.

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine painottaa, että liitto ei ole työtaistelussa. JHL neuvottelee parhaillaan työehtosopimuksista, ja Niemi-Laine korostaa, etteivät neuvottelut liity mitenkään perjantain mielenilmaukseen.

– Sopimusneuvottelu ei mitenkään liity perjantain aktiivimalliin. Ne ovat kaksi eri asiaa, joita me emme halua missään nimessä sotkea toisiinsa, Niemi-Laine sanoo.

Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen paheksuu raitiovaunu- ja metrohenkilöstön päätöstä lakosta.

– JHL on parhaillaan mukana kunta-alan liittokohtaisissa sopimusneuvotteluissa, joissa on edelleen avoinna useita suuria kysymyksiä. Poliittinen lakkoilu ei paranna neuvottelujen ilmapiiriä, hän sanoo tiedotteessa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat