Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

HSY:n hallitus ryhtyy savustamaan eroamasta kieltäytynyttä toimitusjohtajaa ulos – pitää erottamista poliittisena jahtina

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden HSY:n toimitusjohtaja Raimo Inkinen pyritään erottamaan tehtävästään.

Simo Alastalo

Demokraatti

Inkinen sai HSY:n hallitukselta epäluottamuslauseen maaliskuun 19. päivä äänin 10–4, mutta on sen jälkeen kieltäytynyt eroamasta vapaaehtoisesti. Toimitusjohtaja on myös torjunut hänelle tarjotun eropaketin, johon olisi sisältynyt 12 kuukauden palkka.

Inkisen puolesta äänesti HSY:n hallituksen neljä vihreää jäsentä. Inkinen on taustoiltaan vihreä.

Inkisen erottaminen pyritään käynnistämään ylimääräisessä hallituksen kokouksessa tulevana keskiviikkona. Hallitus on esityslistan mukaan kutsumassa koolle erottamisesta vastaavan yhtymäkokouksen.

Demokraatin tietojen mukaan yhtymäkokousta ollaan esittämässä järjestettäväksi perjantaina 23. huhtikuuta.

Inkisen epäluottamuksen taustalla on muun muassa HSY:n pääluottamusmiesten kirjelmä, jossa nostetaan esiin kolmen keskeisen HSY:n johtajan rekrytoinnissa havaitut epäselvyydet. Demokraatti on nähnyt kirjelmän.

Kaikissa kolmessa tapauksessa virkaan valittiin sitä sijaisena hoitanut henkilö. Vain yhteen viroista järjestettiin julkinen haku.

Virantäyttöjä perusteltiin johtamisjärjestelmään kuuluvilla toiminnan ja tehtävien uudelleenjärjestelyillä (laki kunnallisesta viranhaltijasta, pykälä 24).

Pääluottamusmiesten mukaan perusteena mainituista uudelleenjärjestelyistä ei löydy mitään merkkejä. HSY:ssä on kaavailtu organisaatiouudistusta, mutta hallitus kaatoi sen äänin 10–4 elokuussa 2019. Rekrytoinnit on tehty tämän jälkeen.

Valituista kaksi kuuluvat virkansa puolesta myös HSY:n johtoryhmään.

Pääluottamusmiehet ihmettelevät kirjeessään myös virantäytöistä tiedottamista, joka vaikuttaa heidän mielestään salailulta.

Virantäyttöihin liittyvien epäselvyyksien lisäksi epäluottamuksen taustalla on HSY:n hallituksen tilaama selvitys, jossa kuultiin HSY:n henkilöstöä, luottamushenkilöitä ja johtoryhmän jäseniä. Kuntaliitto tarjosi selvitykseen asiantuntijapalvelua. Selvityksen sisältö on luottamuksellinen.

Toimitusjohtaja Inkinen on Demokraatin tietojen mukaan pitänyt HSY:n johtamiseen liittyvää lehtikirjoittelua kuntavaaleihin liittyvänä lieveilmiönä, joka on saanut alkunsa HSY:n hallituksesta.

Demokraatti ei ole tavoittanut toimitusjohtaja Inkistä eikä HSY:n viestintäjohtajaa.

HSY on Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan perustama kuntayhtymä, joka vastaa muun muassa pääkaupunkiseudun vesi- ja jätehuollosta. Suomen suurin ympäristöalan toimija työllistää liki 800 ihmistä.

Asiasta kertoi aiemmin Verkkouutiset.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Pasi Kuoppamäki

Kolumnit
12.5.2021
Valtaosalla suomalaisia on aiempaa enemmän talletuksia – monessa tapauksessa olisi kaikkien osapuolien kannalta järkevää laittaa raha kiertämään
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE