Talous

Huawei-pomon pidätys raivostutti kiinalaismedian

Kiinan valtiollinen media on tuominnut Huawein talousjohtajan Meng Wanzhoun pidätyksen kovin sanoin. Kiinan mukaan kyseessä on ”halveksittava ja roistomainen tapa yrittää hillitä Kiinan teknologista kehitystä”.

– Kiinan hallituksen tulee vakavasti pohtia Yhdysvaltain tapaa väärinkäyttää lakia Kiinan huipputeknologian yritysten tukahduttamisessa. Yhdysvallat turvautuu halveksittavaan ja roistomaiseen tapaan, koska se ei pysty pysäyttämään Huawein 5G.n etenemistä markkinoilla, Global Times -lehti painotti pääkirjoituksessaan.

China Daily puolestaan muistutti, että Huawein laajenemisen estäminen on hyvin vahingollista Yhdysvaltain ja Kiinan kauppasuhteille.
Kiinan suosituimmassa pikaviestipalvelussa Weibossa pidettiin täysin selvänä, että pidätyksen takana on Yhdysvaltain ja Kiinan orastava täysimittainen kauppasota.

– Pyrkimyksenä on pitää Kiina halpatuontimaana ja hyökätä Kiinan teknologiateollisuutta vastaan, kirjoitti eräs käyttäjä.

Huawein talousjohtaja pidätettiin Kanadassa Yhdysvaltojen pyynnöstä. Kanadan pääministeri Justin Trudeau vakuutti, ettei pidätys ollut millään lailla poliittinen. Trudeau sanoi, että Kanadan oikeuslaitos teki itsenäisen päätöksen.

Yhdysvallat epäilee Huawein rikkoneen Yhdysvaltojen talouspakotteita Irania vastaan. Pidätetty talousjohtaja on Huawein perustajan, aiemmin Kiinan armeijan insinöörinä työskennelleen Ren Zhengfein tytär.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 12 Demokraatti
DIILI - Suomi panee hävittäjiin miljardeja, mutta miksi?
ON THE ROAD - Keski-Suomen kautta Brysseliin?
PILLERI - Huume muuttuu lääkkeeksi
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Vastaa Demokraatin verkon lukijakyselyyn!
20.5.2019

Luetuimmat


Uusimmat