Politiikka

Huhtasaari innosta pinkeänä: ”Minä sanoin presidentinvaaleissakin…”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Perussuomalaisten varapuheenjohtajan Laura Huhtasaaren mielestä presidentti Sauli Niinistön valtiopäivien avajaispuheessa esittämä ajatus tiiviimmästä yhteydenpidosta puoluejohtajiin on erittäin kannatettava. Niinistö tarjoutui puheessaan isännöimään puoluejohtajille foorumeja, joissa asioista voitaisiin keskustella päivänpolitiikan ulkopuolella.

– Presidentin pitää toimia valtakunnan isänä ja isäntänä ja ottaa kantaa. Hänen tuleekin pitää yllä yhteiskunnallista keskustelua, Huhtasaari sanoi STT:lle eduskunnassa.

Huhtasaaren mukaan olisi myönteistä, jos presidentin toimenkuva laajenisi nykyisestä. Hänen mielestään Niinistön puhe oli tässä suhteessa askel oikeaan suuntaan.

– Minä sanoin presidentinvaaleissakin, että presidentin valtaoikeuksia pitäisi ehdottomasti laajentaa. Ei presidentti ole mikään seremoniavirka. Presidentillä pitäisi olla myös konkreettista valtaa, Huhtasaari painotti.

Huhtasaaren mukaan oli myös myönteistä, että Niinistö nosti puheessaan esille EU-integraation syvenemisen Suomen kannalta sisältämät riskit.

Huhtasaari kiitteli myös maanantaina eduskunnan puhemieheksi valittua Paula Risikkoa (kok.).

– Hän edustaa minulle niitä vanhoja kokoomuslaisia, jotka aikoinaan ajoivat kotia, uskontoa ja isänmaata. Nykykokoomus on unohtanut nämä arvot. Risikolla minun käsitykseni mukaan nämä arvot edelleen ovat, joten olen tyytyväinen puhemiehen valintaan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat