Talous

Huimia uutisia valtiolta: pörssiomistusten arvo jo 8 500 000 000€

Valtion pörssiomistuksia hallinnoivan Solidiumin osakeomistusten tuotto nousi heinä-joulukuussa 25 prosenttiin. Pörssiosakkeiden ja rahamarkkinasijoitusten arvo oli joulukuun lopussa 8,5 miljardia euroa, kun vuosi sitten arvo oli 7,3 miljardia euroa.

– Vuoden 2016 jälkimmäisellä vuosipuoliskolla osakemarkkinat kääntyivät selvään nousuun ja erityisesti Solidiumin omistuksessa olevien teräsyhtiöiden Outokummun ja SSAB:n osakkeiden kurssikehitys oli erittäin hyvää, kertoo Solidiumin toimitusjohtaja Kari Järvinen.

Järvisen mukaan yhtiöiden arvon kehityksessä näkyi metallimarkkinoiden elpyminen sekä yhtiöiden omat kannattavuutta tukeneet toimet. Outokummun ja SSAB:n kurssikehitys oli verrokkiyhtiöitä parempaa.

Outokumpu nousi 126 prosenttia

Outokummun osake nousi heinä-joulukuussa 126 prosenttia ja SSAB:n 74 prosenttia. Sen sijaan teleoperaattoreiden Elisan ja Telian osakkeiden arvo putosi aavistuksen.

Solidiumin omistusten arvo Outokummussa on noussut 927 miljoonaan euroon. Vain omistukset vakuutusyhtiö Sammosta ja metsäteollisuusyhtiö Stora Ensosta ovat suuremmat, 2,8 miljardia ja 1,1 miljardia euroa. Ruotsalaisen SSAB:n kahta osakesarjaa Solidium omistaa yhteensä 565 miljoonan euron arvosta.

Katsauskaudella Solidium myi SSAB:n osakkeita 8 miljoonalla eurolla. Myyntivoitto kattoi Solidiumin toimintakulut. Liikevoitto jäi näin ollen nollaan.

STT–ANTTI AUTIO

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat